„Facebook“ ketvirtinis pelnas šoktelėjo 79 proc.

  • Teksto dydis:

To paties pavadinimo socialinį tinklą valdanti amerikiečių kompanija „Facebook“ pranešė, kad jos ketvirtinis pelnas smarkiai išaugo dėl padidėjusios apyvartos ir viršijo prognozes.

Didžiausią pasaulyje socialinį tinklą valdanti bendrovė paskelbė, kad jos pelnas rugsėjo 30 d. pasibaigusį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, išaugo 79 proc. iki 4,7 mlrd. JAV dolerių.

„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas (Markas Zukerbergas) savo kalbėjo ir apie kritiką, kurios kompanija susilaukė dėl dezinformacijos ir manipuliacijos per pernykščius JAV prezidento rinkimus. Jis kalbėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai kompanijos teisininkai dalyvavo Kongreso posėdyje Vašingtone.

„Mūsų bendruomenė ir toliau auga, o mūsų verslas sekasi gerai, – sakė M. Zuckerbergas. – Tačiau visa tai yra nesvarbu, jeigu mūsų paslaugomis nesinaudojama siekiant suartinti žmonių. Labai rimtai vertiname piktnaudžiavimo mūsų platformose prevenciją. Tiek investuojame į saugumą, kad tai turės įtakos mūsų pelningumui. Apsaugoti mūsų bendruomenę mums yra svarbiau už pelno didinimą.“

„Facebook“ išlaidos minėtu ketvirčiu padidėjo nuo 3,9 iki 5,2 mlrd. JAV dolerių, o darbuotojų skaičius išaugo 47 proc. iki 23 165 žmonių.

Aktyviai socialiniu tinklu besinaudojančių žmonių skaičius padidėjo 16 proc., iki 2,07 mlrd. žmonių. Pajamos iš reklamos, skelbtos per išmaniuosius telefonus ar planšetinius kompiuterius, sudarė maždaug 88 proc. visų kompanijos pajamų iš reklamos, pranešė „Faceook“.


Šiame straipsnyje: pelnasFacebookapyvarta

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bet jūs pasižiūrėkit KIEK lietuvių valdžia to privatininko naudai dirba!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių