F. Hollande'as metų pabaigoje spręs, ar dalyvauti 2017-ųjų rinkimuose

  • Teksto dydis:

Problemų persekiojamas Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ketvirtadienį pažadėjo, kad itin ginčijamos jo darbo rinkos reformos duos vaisių, ir sakė, kad metų pabaigoje nuspręs, ar 2017-aisiais sieks perrinkimo.

Per tiesioginę televizijos transliaciją klausinėjamas keturių visuomenės atstovų, F.Hollande'as tvirtino, kad sieks reformuoti darbo rinką, ir sakė norintis, kad jį vertintų pagal jo pastangas sumažinti didelį ir niekaip nemažėjantį nedarbą. Ši problema jam nedavė ramybės visus ketverius prezidentavimo metus.

„Ėmiausi politikos, kuri dabar duodą rezultatų ir kuri toliau duos rezultatų, – sakė jis. – Prašau vertinti mane pagal nedarbo klausimą“.

Nedarbas Prancūzijoje yra maždaug 10 proc. ir didėja, nors kitose didelėse Europos šalyse mažėja.

Apklausos ketvirtadienį parodė, kad beveik 90 proc. rinkėjų neigiamai vertina F.Hollande'o prezidentavimą.

Prieš darbo teisės reformas protestuojantys demonstrantai susirėmė su policija Paryžiuje ir keliuose kituose miestuose.

Sostinėje po pietų susirinko maždaug 1 700 žmonių minia, policija pranešė, kad per kilusius susirėmimus buvo sužeisti septyni pareigūnai ir keturi protestuotojai.

Protestuotojams pradėjus svaidyti į policiją kėdes ir butelius, šeši asmenys buvo areštuoti, buvo panaudotos ašarinės dujos. Keturi jaunuoliai buvo areštuoti ir Paryžiaus pakraščiuose.

F.Hollande'o interviu baigiantis, maždaug 300 demonstrantų sakė, kad žygiuos į Eliziejaus rūmus, bet juos sustabdė teisėsaugos pareigūnai.

„Jūs sakot, kad Prancūzija laikosi geriau, bet kaip ir daugelis prancūzų žmonių, mums sunku sudurti galą su galu. Šiandien mes bėdoje ... Man Prancūzija (atrodo) serganti“, – sakė protestuotojas Antoine'as Demeyer (Antuanas Demejė), autobuso vairuotojas.

Minėti protestai buvo naujausi iš virtinės demonstracijų prieš reformas, kurios, vyriausybės teigimu, sumažins nedarbą. Kritikai sako, kad reformos yra daug palankesnės darbdaviams ir pakirs darbo vietų saugumą.

F.Hollande'as atmetė raginimus atšaukti šias priemones, bet pripažino, kad bus padaryta įstatymo projekto „pataisymų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių