EŽTT vėl ėmėsi Kremliaus kritiko A. Navalno bylos prieš Rusijos valdžią

  • Teksto dydis:

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas trečiadienį atvyko į Europos Žmogaus Teisių Teismo posėdį, kuriame aiškinamasi, ar Rusijos valdžia pažeidė jo teises, kai jis buvo daugybę kartų areštuotas.

Pernai EŽTT nusprendė, kad septyni iš tų areštų buvo neteisėti, ir nurodė Rusijai sumokėti A. Navalnui 63 tūkst. eurų kompensaciją. Tačiau šią nutartį Rusijos vyriausybė apskundė.

Įrodžius, kad Rusijos valdžia turėjo politinių motyvų, areštuodama jį ir neleisdama jam rengti mitingus, tai būtų svarbus precedentas daugeliui aktyvistų Rusijoje, sakė A. Navalnas žurnalistams trečiadienį Strasbūre prie teismo rūmų.

„Ši byla svarbi ne tik man, bet ir kitiems žmonėms Rusijoje, ypač regionuose, nes iš jų atimta susirinkimų teisė, – sakė jis. – Jeigu Europos Žmogaus Teisių Teismas tose bylose įžvelgs politinių motyvų, o aš manau, kad šiai dienai esame pakankamai pateikę to įrodymų, tai bus svarbus precedentas Rusijoje“.

Galutinė nutartis bus paskelbta kažkurią kitą dieną.

A. Navalnas, Rusijos prezidento Vladimiro Putino pagrindinis politinis priešininkas, siekia organizuoti kovo mėnesį vyksiančių valstybės vadovo rinkimų boikotą, nes jam buvo uždrausta juose dalyvauti.

Kremliaus kritikas buvo apkaltintas sukčiavimu, tačiau tai laikoma politiniu susidorojimu už faktų apie valdžios korupciją viešinimą ir protestų organizavimą. Šią savaitę Maskvos teismas nurodė uždaryti A. Navalno rinkimų kampanijos fondą.

Iki gruodžio, kai jam buvo oficialiai uždrausta dalyvauti prezidento rinkimų kampanijoje, A. Navalnas jau buvo pradėjęs ją, greit tapusią masine ir sukėlusia galvos skausmo Kremliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Galėtų jo ir nebeįsileisti atgal į Rusiją. Nes Europoj jis absoliutus nulis. Netinkamas net vištų gaudyti, nes nesugebėtų.

,,,,navalnas -pagrindinis Putino politinis priesas,,,,

,,,,navalnas -pagrindinis Putino  politinis  priesas,,,, portretas
no coment .... Navalnas absoliutus nulis rusijos politinej arenoj --tai niekas daugiau kaip JAV apmokamas riausiu ir provokaciju kelejas rinkimines kompanijos metu....kaip kad ir Sobciak kuri siuo metu labdarinius barscius srebia ir instrukcijas gauna amerikoje....

kodel

kodel portretas
dar nesedi o gaila
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių