Euroskeptiški britų laikraščiai džiaugiasi EK vadovo pareiškimu dėl ES

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio pareiškimą apie ES „kišimąsi“ į žmonių gyvenimą trečiadienį pasigavo britų euroskeptiškieji laikraščiai, pavadindami jį „pribloškiančia pralaimėjimo išpažintimi“.

Europos Parlamento posėdyje Strasbūre antradienį atsakydamas į klausimą apie Britanijoje rengiamą referendumą J.-C.Junckeris pasakė, kad „Europos projektas prarado savo patrauklumo dalį“.

„Viena iš priežasčių, dėl kurios Europos piliečiai traukiasi nuo Europos projekto, yra susijusi su faktu, kad mes kišamės į per daug jų privataus gyvenimo sričių ir į per daug sričių, kuriose pačios valstybės narės galėtų geriau veikti“.

Tačiau J.-C.Junckeris taip pat sakė, kad jis pasisako prieš nacionalinių sprendimų iškėlimą virš europietiškųjų ir perspėjo, jog toks požiūris prives iki „griuvėsių“.

„Norintieji mažiau Europos ir daugiau nacionalinės valstybės, turės nacionalines valstybes, kurios negalės veikti savarankiškai, ir Europos Sąjungą, kuri neteks pagarbos pasaulyje“ , – kalbėjo jis.

Britanijos pasitraukimą iš ES remiantis bulvarinis dienraštis „The Daily Express“ J.-C.Junckerio pareiškimą pavadino „pribloškiančia pralaimėjimo išpažintimi“ ir „ES visuomenės pasikeitimo pripažinimu“.

Konservatorius parlamentaras Craigas Mackinlay (Kreigas Makinlis) dienraščiui sakė, kad „Junckeris yra teisus, jog ES yra nepopuliari ir per daug besikišanti. Ji prarado pagarbą“.

„Būtų saugiau pasakyti „sudie“ tokiems riebiems euro katinams kaip Jeanas-Claude'as ir jo įkyrieji ES teisėjai“, pridūrė jis.

EK vadovo pareiškimui „The Times“ skyrė visą pirmąjį puslapį, o „Daily Mail“ parašė: „Galbūt jis norėjo sušvelninti skeptišką nuomonę Britanijoje, nes supranta, kad jeigu mes išeisime, kiti gali sekti iš paskos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių