D. Tuskas – už griežtą strategiją Rusijos atžvilgiu

  • Teksto dydis:

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pareiškė, kad viršūnių susitikime Briuselyje dalyvaujantys lyderiai turi susitarti dėl „griežtos ir atsakingos“ strategijos Rusijos atžvilgiu po jos įvykdytos Ukrainos Krymo aneksijos.

Buvęs Lenkijos premjeras, kuriam šis ES viršūnių susitikimas yra pirmas nuo gruodžio 1 dienos, kai jis perėmė pirmininkavimą iš Hermano Van Rompuy (Hermano Van Rompėjaus), sakė, kad nori skatinti investicijas Europoje.

„Mes turėtume pasiųsti tvirtą signalą apie mūsų pasiruošimą toliau remti Ukrainą, taip pat ir finansiškai, kaip tai šiandien padarėme politiškai, suefektyvindami egzistuojančias sankcijas Krymui ir Sevastopoliui“, – sakė jis žurnalistams.

Europos Sąjunga ketvirtadienį įvedė papildomas sankcijas Krymui, uždrausdama visas investicijas, kruizinių laivų lankymąsi ir suvaržydama prekybą, kad pasiųstų žinią, jog Bendrija nepripažins Rusijos kovo mėnesį įvykdyto neteisėto dalies Ukrainos teritorijos aneksavimo.

D.Tuskas, kurio šalis nerimauja dėl Kremliaus veiksmų prie ES rytinių sienų, Maskvą ištikus finansinei krizei, sakė, kad surengs specialią diskusiją dėl strategijos per vakarienę.

„Tokia padėtis reikalauja nedelsiamnt reaguoti, bet mes tikrai nerasime... ilgalaikio sprendimo Ukrainai, be atitinkamos ir nuoseklios – griežtos ir atsakingos – strategijos Rusijos atžvilgiu“, – kalbėjo jis.

D.Tuskas taip pat paragino lyderius palaikyti Europos Komisijos vadovo Jeano-Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) didžiulį 315 mlrd. eurų investicijų projektą.

„Šiandien mums reikia daugiau investicijų, daugiau struktūrinių reformų ir patikimo valstybinio finansavimo visoje Europoje“, – sakė D.Tuskas.

Vykdamas į viršūnių susitikimą D.Tuskas pajuokavo, kad, nepaisant dalyvavimo tokiuose susitikimuose patirties, būnant Lenkijos premjeru, jis jaučiasi „kaip scenos baimę patiriantis debiutantas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
kur neisi,ten landzbergio utėliniai,gal nuveškit tą seną ožį į pirtį

jankis

jankis portretas
geriau tegu sušiktas lenkas pažiūri prie ko privedė jų debiliška politika lenkų žemdirbius

šaunuolis

šaunuolis portretas
Tuskas, atsidėkos kacapams kiek galės už ruskių siautėjimus Lenkijoje ir tuo išgelbės rusų tautą nuo putino bepročio veiksmų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių