Europos Sąjunga įvedė naujas sankcijas Sirijai

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį įvedė naujas sankcijas Sirijos prezidento Basharo al Assado režimui; jos palies vyriausybės ministerijas ir įvairias bendroves, tarp jų ir vieną banką bei televiziją.

27-ių Bendrijos narių užsienio reikalų ministrai jau 16-tą kartą pritaria priemonėms prieš B.Assado režimą nuo 2011 metų kovo, kai šalyje buvo pradėtas žiaurus protestų slopinimas. Iš viso į vadinamąjį juodąjį ES sąrašą įtraukti 129 fiziniai ir 49 juridiniai asmenys.

„Kol vyks šios represijos, ES ir toliau taikys sankcijas šiam režimui“, - sakė ES užsienio politikos koordinatorė Catherine Ashton.

Nors į juodąjį sąrašą įtrauktųjų duomenys kol kas  neskelbiami, keli su anonimiškumo sąlyga kalbėję ES diplomatai sakė, kad priemonės nukreiptos prieš Sirijos gynybos ir vidaus reikalų ministerijų lėšas, kurios laikomos Europoje.

Pasak šaltinių, dokumente minimos dvi vyriausybės ministerijos, vienas bankas, vienas televizijos kanalas, naftos transportavimo kompanija, „Baath“ partijos saugumo biuras ir vienas fizinis asmuo.

Tarp pirmadienį paskelbtų sankcijų yra numatytas ypatingas draudimas, kuris turėtų užtikrinti, jog Sirijai uždraustos prekės, tarp jų ginklai, nepasiektų šalies.

Šios priemonės imtasi po to, kai buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje draustas Rusijos krovininis laivas, gabenęs kovinius sraigtasparnius į Siriją.

Apie šį krovinį pranešė Jungtinės Valstijos, o Didžiosios Britanijos saugumo tarnybos perspėjo laivo draudikus „Standard Club“, kad krovinys pažeidžia ES sankcijas.

Draudimo bendrovė „Standard Club“ anuliavo krovinį gabenusio laivo, taip pat kitų laivybos bendrovei „Femco“ priklausiusių laivų draudimą, ir laivas su sraigtasparniais turėjo pasukti atgal į Rusiją.


Šiame straipsnyje: SirijaESsankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių