Europos Parlamente šaukiami specialūs debatai dėl Katalonijos krizės

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentas trečiadienį rengia specialius debatus dėl uždrausto ir policijos smurto sukrėsto Katalonijos nepriklausomybės referendumo, pranešė EP pirmininkas Antonio Tajani (Antonijus Tajanis).

Europarlamentarai per pirmadienio posėdį nutarė Strasbūre surengti diskusiją dėl Katalonijos krizėa, teigė jis.

Debatuose bus aptarta „Konstitucija, teisės viršenybė ir pagrindinės teisės Ispanijoje atsižvelgiant į pastarojo meto įvykius Katalonijoje“, nurodo EP pareigūnai.

Pagrindinės EP frakcijos – konservatoriai, socialistai ir liberalai – išreiškė savo paramą debatų dėl Katalonijos idėjai.

Žaliųjų frakcija paragino į situaciją žvelgti griežčiau ir per debatus aptarti „policijos smurtą prieš taikius Katalonijos piliečius“.

Per šiuos debatus EP galės išreikšti savo nuomonę apie Katalonijos krizę; kitos ES institucijos šiuo klausimu kol kas buvo gana santūrios. Vis dėlto europarlamentarai po debatų neplanuoja balsuoti dėl jokios rezoliucijos.

Europos Komisija pirmadienį paragino abi nepriklausomybės referendumo išprovokuotos krizės Katalonijoje šalis „labai greitai“ pradėti dialogą.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas savo ruožtu paragino Ispanijos ministrą pirmininką Mariano Rajoy (Marianą Rachojų) vengti „jėgos naudojimo“ sprendžiant Katalonijos krizę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių