Europos Parlamentas reikalauja M. Le Pen grąžinti 340 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentas reikalauja prancūzų kraštutinių dešiniųjų pažiūrų lyderės Marine Le Pen (Marin Le Pen) grąžinti beveik 340 tūkst. eurų, sumokėtų jos dviem padėjėjams, kurie galimai rūpinosi jos partijos reikalais, pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė informuoti šaltiniai.

Antieuropietiškų pažiūrų M.Le Pen įtariama nelegaliai mokėjusi atlyginimus savo dviem asistentams, padėjusiems jai ne kaip Europos įstatymų leidėjai, AFP nurodė vienas Europos Parlamento pareigūnas ir kitas šaltinis.

Apie reikalaujamus grąžinti 339 tūkst. eurų pirmieji pranešė prancūzų žurnalas „Marianne“ ir tinklapis „Mediapart“.

„Parlamentas žino turįs pradėti susigrąžinti minėtą sumą iš Marine Le Pen“, – AFP sakė nežinomu norėjęs likti parlamento šaltinis.

Kitas šaltinis teigė, kad M.Le Pen, viena iš pagrindinių kandidačių į Prancūzijos prezidentus, kurio rinkimai vyks kitąmet, praleido keturių savaičių terminą, paskelbtą rugsėjo 30 dieną, ir nepateikė savo atsakymo dėl šios bylos.

M.Le Pen advokatas Marcelis Ceccaldi (Marselis Sekaldi) AFP sakė, kad jo klientė atsisako bendradarbiauti negavusi pilnos ataskaitos iš ES kovos su sukčiavimu tarnybos (OLAF).

„Kaip įmanoma atskirti Europos Parlamento nario ir didelės politinės partijos lyderio veiklas?“, – klausė M.Ceccaldi.

„Europiečių diskusijos ir klausimai dėl Prancūzijos visuomenės, pavyzdžiui, migracijos ir Europos bevizės Šengeno politikos, yra glaudžiai susiję“, – sakė jis.

Savo ruožtu OLAF elektroniniu laišku patvirtino, kad jos tyrimas buvo užbaigtas liepą.

„Šiuo konkrečiu atveju OLAF išsiuntė Europos Parlamentui savo galutinę ataskaitą su finansinėmis rekomendacijomis, kad visos netinkamai panaudotos ES lėšos būtų grąžintos į ES biudžetą“, – nurodė tarnyba.

2015 metų kovą Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) įspėjo OLAF apie galimai Nacionalinio Fronto (FN) partijos atliktus finansinius pažeidimus, mokant atlyginimus 20 asistentų, padedančių europarlamentarams.

Prancūzijos policija taip pat tiria šiuos kaltinimus atskiru tyrimu, kuris vis dar nebaigtas.

Šioje byloje figūruoja du asistentai, tiesiogiai dirbę M.Le Pen: Thierry Legier (Tjeri Ležjė) ir Catherine Griset (Katerin Grizė).

Panašių pretenzijų OLAF yra iškėlusi ir M.Le Pen tėvui Jeanui-Marie Le Penui (Žanui Mari Le Penui), kuris irgi yra Europos Parlamento narys. ES reikalauja, kad jis grąžintų 320 tūkst. eurų, sumokėtų jo padėjėjui parlamente.

Be to, dėl kitos bylos, nesusijusios su minėtais įtariamais pažeidimais, europarlamentarai praėjusią savaitę panaikino J.-M.Le Peno teisinę neliečiamybę. Šio žingsnio prašė prancūzų prokurorai, norintys teisti jį dėl galimo rasinės neapykantos kurstymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių