Europos Parlamento nariams kelia nerimą robotai

  • Teksto dydis:

Robotams sparčiai smelkiantis į visas žmogaus sritis, Europos Sąjungai būtina sukurti specialias taisykles, reglamentuosiančias robotų naudojimą, ketvirtadienį perspėjo Europos Parlamento nariai, priėmę rezoliuciją, raginančią Briuselį imtis veiksmų dėl robotų etikos.

Rezoliucijos priėmimą inicijavo Europos Parlamento socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos narė iš Liuksemburgo Mady Delvaux (Madi Delvo), kuri perspėjo, kad šiuo metu Europa pasyviai stebi, kaip robotai įgyja vis galingesnę vaidmenį, kuris dar labiau išaugs keliuose atsiradus autonominiams automobiliams.

Siekdama paraginti ES imtis veiksmų parlamentarė parengė rezoliuciją, kurioje raginama įsteigti specialią ES agentūrą, kuri užsiimtų dirbtiniu intelektu.

„Vis daugėja mūsų gyvenimo sričių, kuriose atsiranda robotų, – prieš balsavimą dėl rezoliucijos EP teisės reikalų komitete sakė M. Delvaux. – Siekiant užtikrinti, kad robotai visuomet tarnaus žmonėms, mes raginame skubiai sukurti europinį teisinį pagrindą.“

Komitetas pritarė rezoliucijai, kurią Parlamentas svarstys vasarį vyksiančios plenarinės sesijos metu.

Liuksemburgietės parengta rezoliucija yra plati robotų naudojimo žmonių gyvenime apžvalga, kurioje taip pat nurodoma, ką ES gali padaryti, kad padėtį kontroliuotų. Pateikiamose rekomendacijų siūloma numatyti galimybę žmonėms išjungti robotą bet kuriuo metu, kai juntamas pavojus.

Be tokių taisyklių „žmonija gali susidurti su apokaliptiniu scenarijumi, kai robotai atsisuka prieš savo žmogiškuosius šeimininkus“, perspėjo D. Delvaux.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o liansbiergas

o liansbiergas  portretas
ar robotas ?

juk

juk portretas
i tuos robotus galima imontuoti sprogmeni norint susidoroti....

Kęstas

Kęstas portretas
Globalizacijai ateina galas: aiškėja, kad globalistai Kinijos ir kitų panašių šalių padedami, sunaikina daug mūsų darbo vietų. Konkurencija su Kinija ir kitomis besivystančiomis šalimis bei darbo vietų išvežimas į tas besivystančias šalis sunaikino JAV perdirbimo pramonėje 14 procentų darbo vietų laikotarpiu nuo 1997 iki 2007 metų. Tai yra labai daug. Ypač turint omeny, kad tos darbo vietos tampa deficitinėmis dar ir dėl technikos progreso, sunaikinusio tuo pat metu net 86 procentus panašių darbo vietų (nurodyta čia). Keisti reikia tai, ką galima pakeisti. Nerealu ir nepageidautina stabdytiprogresą. Bet globalizaciją gali sustabdyti net ir vienas žmogus - išrinktasis JAV prezidentas Trumpas, įvesdamas didelius muitus neteisėtai su mumis konkuruojantiems komunistams ir kitiems autokratams. (mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių