Europos Parlamentas ragina kovoti su Rusijos „propaganda“

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentas trečiadienį perspėjo dėl Rusijos skleidžiamos „priešiškos propagandos“ prieš ES augimą ir paragino Briuselį sugriežtinti kovą su dezinformacija.

Parlamentarai pritarė rezoliucijai, smerkiančiai tokias Kremliaus žiniasklaidos priemones kaip televizijos kanalas RT (buvęs „Russia Today“) ir naujienų agentūra „Sputnik“ už „visiškai suklastotų“ naujienų skelbimą.

Jie paragino Europos Sąjungą sustiprinti savo „mažas“ strateginės komunikacijos pajėgas, kurios buvo suformuotos siekiant atremti dezinformaciją, išaugus įtampai ES ir Rusijos santykiuose dėl konflikto Ukrainoje.

Europos Parlamento nariai pareiškė, kad jie yra „rimtai susirūpinę dėl greito Kremliaus inspiruotos veiklos plitimo Europoje, ypač dėl dezinformacijos ir propagandos, siekiant išsaugoti arba padidinti Rusijos įtaką ir suskaldyti ES“.

Šiam pasiūlymui pritarė 304 parlamentarai, 179 balsavo prieš ir 208 susilaikė.

Parlamentarai perspėjo, kad Kremlius naudoja „platų spektrą įrankių ir instrumentų“, ekspertus, komisijas ir „pseudo naujienų agentūras“, skleisdamas neteisingą informaciją.

Rezoliucijoje sakoma, kad 2014 metais Rusijai aneksavus Krymą, Kremlius sustiprino savo pastangas „mesti iššūkį demokratinėms vertybėms, padalinti Europą, užsitikrinti paramą namuose ir sukurti ES rytinių kaimyninių valstybių kaip žlugusių/silpnų (valstybių) įspūdį“.

Joje priduriama, kad Rusijos vyriausybė taip pat finansuoja politines partijas ES ir palaiko „antieuropines pajėgas“, kaip kraštutinių dešiniųjų partijos ir populistinės grupuotės.

Parlamentas taip pat perspėjo dėl propagandos, kurią skleidžia džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“, „al Qaeda“ ir kiti nevalstybiniai subjektai.

Jis paragino ES valstybes labiau pasistengti, kovojant su IS ir kitų grupuočių pastangomis radikalizuoti Europos jaunimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Tikrai kas gali klausyti tas pasakas okupantu, lai rusai pasigiria 90 euru atlyginimu per mėnesi. ir lai papasakoja kad rusija su Ukraina, savo laiku yra sudariusi 5 sutartis. Viena iš tu sutarčių rusai įsipareigoja Ukraina ginti jai ja kas nors užpultu. Ir ką neatsirado norinčiu užpulti Ukraina, tai rusas nusprendė pas užpulti

Auksinis kaldras

Auksinis kaldras portretas
Aš labai laimingas gyvendamas demokratinėje teritorijoje kur už mane pergyvena,kad neduok diev prisiklauSysiu ir prisižŪrėsiu ruskų sapalionių ir jas puodynėn susidėsiu.Dėkui nuo dūšios Visoms partijoms ir jų partorgams.

Anonimas

Anonimas portretas
Briusėlio klerkai nėra savarankiški ir negali balsuoti laisvai, todėl jei lieps valdžia stvėti ant ausų jie nedviejodami tai padarys
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių