Europos Parlamentas: M. Le Pen fiktyvūs darbai atsiėjo 5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentas kaltina kandidatės į Prancūzijos prezidentus Marine Le Pen (Marin Le Pen) partiją išviliojus iš jo beveik 5 mln. eurų - žymiai daugiau, nei buvo manoma iš pradžių, ketvirtadienį sakė šaltinis, dalyvaujantis Prancūzijos vykdomame tyrime.

Europos Parlamentas kaltina ultradešinįjį Nacionalinį frontą (FN) tuo, kad lėšomis, skirtomis padėjėjams Parlamente, jis 2012-2017 metais mokėjo darbuotojams už darbą partijoje Prancūzijoje.

Šie įtarimai, kuriuos M.Le Pen neigia, Prancūzijoje paskatino pradėti tyrimą.

Iš pradžių Europos Parlamentas buvo apskaičiavęs, kad buvo išmokėta 1,9 mln. eurų ginčijamų atlyginimų, bet dabar mano, kad FN neteisėtai išleido 4 978 122 eurus, sakė šaltinis, cituodamas Europarlamento teisininkų komandos pažymą prancūzų tyrėjams.

Europos Parlamento teisininkas Patrickas Maisonneuve'as (Patrikas Mesonevas) naujienų agentūrai AFP patvirtino šį skaičių.

Europos Parlamentas mano, kad 17 FN europarlamentarų, tarp jų – M.Le Pen, Europos pinigais mokėjo padėjėjams už darbą ne Parlamente, sakė šaltinis.

Prancūzų tyrėjai nėra nurodę, dėl kelių darbo vietų abejojama.

M.Le Pen, kuri pirmajame Prancūzijos prezidento rinkimų rate liko antra po centristų kandidato Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono), šiuos įtarimus vadina sąmokslo sužlugdyti jos politines ambicijas dalimi.

Ji su E.Macronu susigrums antrajame rinkimų rate gegužės 7 dieną.

Kovo mėnesį M.Le Pen pasinaudojo savo, kaip europarlamentarės, neliečiamybe ir atsisakė būti apklausta tyrimą atliekančių magistrato teisėjų.

Jos administracijos vadovė Catherine Griset (Ketrin Grisė) ir kitas partijos pareigūnas buvo apkaltinti nusikaltimo slėpimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Linkiu tapti Prezidente.

Kujis

Kujis portretas
Neduok dieve isrinktu sita...

Grupe sirgalių

Grupe sirgalių  portretas
Pergales linkime M. Le Pen!!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių