EP didele persvara pritarė beviziam ukrainiečių režimui

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentas ketvirtadienį didele persvara pritarė planams leisti Ukrainos piliečiams trumpam laikui atvykti į ES be vizų.

Tam pritarė 521 europarlamentaras, nepritarė 75, o susilaikė 36. Pagal planą biometrinius pasus turintys Ukrainos piliečiai be vizų galės atvykti į ES turizmo ar verslo tikslais ne ilgiau kaip 90-čiai dienų per 180 dienų laikotarpį.

Planui dar turi pritarti valstybės narės, bet numatoma, kad jis įsigalios birželį.

Bevizis režimas galios ne tik visoje Šengeno erdvėje (įskaitant Islandiją, Lichtenšteiną, Norvegiją ir Šveicariją), bet ir Bulgarijoje, Kroatijoje bei Rumunijoje. Vis dėlto jis negalios Airijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Be to, jis nesuteikia Ukrainos piliečiams galimybės įsidarbinti.

Pernai Šengeno erdvei priklausančios šalys (22 ES šalys ir Islandija, Lichtenšteinas, Norvegija, Šveicarija) iš viso išdavė 13,9 mln. trumpalaikių Šengeno vizų. Daugiausia jų išduota Rusijos (3,1 mln.), Kinijos (2,1 mln.) ir Ukrainos (1,36 mln.) piliečiams. Ukrainiečiams daugiausia vizų išdavė Lenkija (560 tūkst.), Vengrija (117 tūkst.), Vokietija (99 tūkst.) ir Lietuva (89 tūkstančius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SAVIZUDZIAI

SAVIZUDZIAI portretas
O tai Putinas trina rankom is dziaugsmo. Ir daryti nieko nereik . PATYS SAVE SMAUGIA

labai blogai

labai blogai portretas
Privažiuos bandytų ir vagių bandos..........užuojauta Europai......prasidės karas........

hmm

hmm  portretas
Pagarba anglams kad tokio brudų banderos kaip haholai nei leido neturėjo vargo dabar bus šūdo krūvos
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių