Europos Komisijos vadovas išpeikė „juokingą“ Europos Parlamentą

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) antradienį piktai užsipuolė Europos Parlamentą, kai į posėdį susirinko tik saujelė įstatymų leidėjų, ir įsitraukė į žodžių mūšį su vienintelės tiesiogiai renkamos Europos Sąjungos institucijos vadovu.

Kandžiais pasisakymais garsėjantis J.-C.Junckeris supyko pamatęs, kad tik nedaugelis europarlamentarų atėjo į posėdį Strasbūre išklausyti ataskaitos apie ką tik pasibaigusį Maltos pirmininkavimą ES Tarybai.

Tačiau jo komentarai išprovokavo aštrų Europos Parlamento pirmininko Antonio Tajani (Antonijaus Tajanio) atsaką: pastarasis pareiškė, kad jo kolega nesilaiko tvarkos ir turėtų kalbėti pagarbiau.

„Europos Parlamentas juokingas, labai juokingas“, – J.-C.Junckeris piktinosi salėje, kurioje turėtų posėdžiauti 751 deputatas.

„Sveikinu pasivarginusius ateiti, bet faktas, kad į šiuos debatus susirinko tik apie 30 deputatų, aiškiai rodo, kad šis parlamentas nėra rimtas!“ – tęsė jis.

Tuomet įsiterpė tribūnoje sėdėjęs A.Tajani: „Galite kritikuoti Parlamentą, bet Parlamentą kontroliuoja ne Komisija.“

„Parlamentas kontroliuoja Komisiją!“ – pridūrė jis.

J.-C.Junckeris atšovė: „Plenariniame posėdyje dalyvauja tik keli nariai, turintys kontroliuoti Komisiją. Jūs juokingi!“

„Pone pirmininke, prašau pakeisti retoriką. Mes nesame juokingi“, – pareiškė A.Tajani.

J.-C.Junckeris neatlyžo ir ryžtingai pasakė: „Daugiau niekada nedalyvausiu tokio pobūdžio posėdyje.“

Yra įprasta, kad Bendrijai pirmininkavusios šalies vadovas, šiuo atveju Maltos premjeras Josephas Muscatas (Džozefas Muskatas), pateikia Europos Parlamento ataskaitą apie nuveiktus darbus per šešis mėnesius trukusį vadovavimą ES Tarybai.

J.-C.Junckeris, daug metų dirbęs Liuksemburgo premjero poste, tapo Europos Komisijos pirmininku 2014 metais ir siūlė daugiau dėmesio skirti politikai.

Jis taip pat yra žinomas dėl ne itin diplomatiškų pareiškimų. Kai kurie dėl tokios jo retorikos juokiasi, kai kurie – pyksta.

Italas A.Tajani pirmininkavimą Europos Parlamentui perėmė sausį. 2010–2014 metais jis yra dirbęs ES susisiekimo komisaru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kur Paksas, ten ir betvarkė.

Vika

Vika portretas
Visur ta pati betvarke! Ar ne ju darbas dalyvauti posedziuose? Juk ne zeme jie aria! Reiskia neina i darba ir lieka nebaudziami? Stai kokius "ponus" uzsikroveme ant savo sprando,nes tokia "darbo" taktika ne tik Europos parlamente,bet ir kiekvienos valstybes parlamentuose,kai saleje sedi tik trecdalis ir dar maziau rinkeju isrinktu parlamentaru. Tas pats ir Lietuvoje. O algas EP gauna labai dideles ir idomu,uz ka,jeigu nedalyvauja posedziuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių