Europos Komisija griežtins „Skype“ ir „WhatsApp“ kontrolę

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga internetinėms bendravimo programoms, tokioms kaip „Skype" ir „WhatsApp", taikys tokias pačias taisykles, kaip ir tradicinėms ryšio bendrovėms, pranešama remiantis trečiadienį paskelbtais reformų planais.

Toks sprendimas yra laikomas tikra tradicinių ryšio bendrovių pergale. Europos Komisija rekomenduoja griežtinti privatumo ir saugumo reikalavimus, internetinio ryšio priemonėms, įskaitant „Skype“ ir „WhatsApp“.

Šie pasiūlymai yra dalis reformų paketo, kurį pristatė EK pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas-Klodas Junkeris). Tarp jų yra ir pažadas iki 2020 metų Europos miestuose sukurti nemokamo belaidžio interneto zonas.

„Šiandien mes pažadame iki 2020 metų kiekviename Europos mieste ir kaime sukurti nemokamo belaidžio interneto zonas pagrindiniuose visuomeninio gyvenimo centruose“, – trečiadienį sakydamas kalbą Europos Parlamente sakė J.-C. Junckeris.

Be to, ketinama jau 2018 metais pradėti diegti 5G tinklą Europoje, kad senasis žemynas neatsiliktų nuo Azijos ir Jungtinių Valstijų.

Remiantis direktyvos projektu, „Skype“ bus įpareigotas siūlyti klientams Europoje galimybę nemokamai skambinti skubios pagalbos telefonais. O tais atvejais, kai „Skype“ naudotojai gaus telefono numerius, (kad galėtų priimti skambučius iš įprastų telefonų), jie galės išsaugoti numerį keisdami operatorių.

Be to, internetinių susirašinėjimo ir skambučių paslaugų teikėjai privalės užtikrinti savo paslaugų saugumą ir vientisumą bei teikti ataskaitas apie mėginimus įsilaužti, turėti parengtą planą nenumatytiems atvejams, ir sukurti nenutrūkstamo aptarnavimo užtikrinimo strategiją.

Telekomunikacijų bendrovės jau ne vienerius metus reikalauja, kad visiems ryšio paslaugas teikiančioms bendrovėms, įskaitant internetines kompanijas, būtų užtikrintos vienodos veiklos sąlygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių