Europarlamentaras: rusai, amerikiečiai ir turkai bando sunaikinti Europą

  • Teksto dydis:

„Autokratų žiedas“ bando sužlugdyti Europos Sąjungą (ES), antradienį perspėjo įtakingas europarlamentaras, kuris paminėjo Rusijos, Turkijos prezidentus ir būsimą jų kolegą Jungtinėse Valstijose Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

„Man vis labiau atrodo, kad mus supa autokratai. Putinas, Erdoganas, be to ir pirmieji p. Trumpo paskyrimai, (kurie) taip pat man kelia didelį susirūpinimą“, – sakė Guy Verhofstadtas (Gi Verhofstatas), kuris yra Europos Parlamento vyriausiasis derybininkas dėl „Brexit“.

Buvęs Belgijos premjeras pridūrė: „Tai, ką matau šiandien, yra rusai ir amerikiečiai, ir turkai, kurie drauge dirba daugmaž Europos teritorijoje, kad sunaikintų Europos modelį.“

G. Verhofstadtas apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad šis „atvirai finansuoja“ populistines ir euroskeptiškas partijas, o Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną) – nusitaikius į turkų opozicijos narius Europoje.

Jis palygino juos su JAV išrinktuoju prezidentu, paminėdamas D. Trumpo pagrindinio stratego Steve'o Bannono (Stivo Banono) planus atidaryti naujus savo dešiniojo sparno naujienų svetainės „Breitbart News“ biurus Prancūzijoje ir Vokietijoje, „kad darytų įtaką rinkimams“.

G. Verhofstadtas, vadovaujantis Europos Parlamento liberalų grupei, sakė, kad šie trys lyderiai turi „bendrą požiūrį – jie nori pliekti ir net sunaikinti mūsų galvoseną, mūsų vertybes“.

„Mes turime priešintis, dabar kritinis ES istorijos momentas“, – sakė G. Verhofstadtas.

„Turime „Brexit“ derybas, turime šį autokratų žiedą aplink ES vietoje draugų žiedo. Laikas kurti realią politinę Sąjungą, stiprią ir efektyvią“, – pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auksinis kaldras

Auksinis kaldras portretas
Šiam balvonui biški su mikroschemom netvarkoj.pastuksėk su savo puodyne į namo mūrinį kampą!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių