Eurogrupės vadovas: naujas Graikijos prašymas dėl paramos bus pateiktas neišvengiamai

  • Teksto dydis:

Graikija nusiteikusi pateikti oficialų prašymą dėl naujos paramos programos neišvengiamai, pareiškė antradienį Eurogrupės vadovas Jeroenas Dijsselbloemas (Jerunas Deiselblumas) po euro zonos finansų ministrų pasitarimo dėl naujų veiksmų po referendumo Graikijoje.

J.Dijsselbloemas sakė, kad jo kolega Graikijos finansų ministras Euklidas Cakalotas (Euclid Tsakalotos) nepateikė „jokių konkrečių priemonių šiandien“, nors reikalauta reformų plano, bet dar pridūrė, kad prašymas ES paramos fondui bus „neišvengiamai (pateiktas), gal per kelias artimiausias valandas“.

Pasak naujienų agentūros „The Associated Press“, Graikijos pasiūlymo Europos stabilumo mechanizmui (ESM) galima tikėtis trečiadienį, taip sakęs Eurogrupės vadovas.

J.Dijsselbloemas pažymėjo „apskritai sutinkąs“, kad Graikijai reikia daugiau negu trumpalaikio finansinio plano.

„Ministrai taip pat apskritai sutinka, kad, jeigu jau bus kita ESM programa su parama, tai toji programa turi būti vidutinės trukmės dėl patikimumo priežasčių“, – sakė jis.

Euro zona, pridūrė jis, turėtų pirmiausiai įvertinti finansinę Graikijos būklę, prieš nuspręsdama pradėti derybas dėl galimos naujos paramos programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių