Estijos vadovė per vizitą Rygoje akcentavo NATO batalionų svarbą

  • Teksto dydis:

Bendradarbiavimas gynybos srityje siekiant užtikrinti Baltijos šalių saugumą šiuo metu yra svarbus kaip niekada, mano Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid.

„Varšuvoje vykusio NATO viršūnių susitikimo svarbiausias sprendimas mums yra sprendimas dislokuoti tarptautinius batalionus Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje“, – sakė K.Kaljuland, penktadienį Rygoje susitikusi su Latvijos prezidentu Raimondu Vėjuoniu.  

Tai pirmasis K.Kaljuland, prezidentės pareigas einančios nuo spalio 10-osios, vizitas į užsienį.

K.Kaljulaid susitikime su R.Vėjuoniu taip pat pabrėžė, jog saugumo prasme Baltijos šalims tiek pat svarbi ir energetinė nepriklausomybė nuo Rusijos.

Estijos ir Latvijos vadovai taip pat išsakė bendrą nuomonę, jog būtina daugiau investuoti į informacines technologijas.

„Keitimasis duomenimis galėtų vykti ir trišaliu pagrindu – tarp Suomijos, Estijos ir Latvijos, nes Estija jau vykdo tarpvalstybinį bendradarbiavimą su Suomija IT srityje“, – sakė Estijos vadovė.

Apibendrindama   savo vizito į Latviją rezultatus, K.Kaljulaid pabrėžė, kad abi šalys vienodai žiūri į Baltijos regiono ateitį.

„Džiaugiuosi, kad mes su Latvija panašiai vertiname Baltijos valstybių bendradarbiavimą tiek saugumo ir energetinės nepriklausomybės srityse, tiek dėl iniciatyvų, susijusių su transporto jungtimis. Geri kaimynų santykiai yra ilgalaikių tikslų įgyvendinimo pagrindas. Estija ir Latvija vienodai vertina regiono ateitį“, – sakė prezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių