Estijos teismas neleido rašyti tėvavardžio ruso pase

  • Teksto dydis:

Estijos teismas atmetė teisininko Mstislavo Rusakovo apeliaciją dėl draudimo rašyti tėvavardį rusų tautybės Estijos piliečio pase.

Pirmadienį Valstybės teismas nepriėmė nagrinėti kasacinio skundo dėl Talino apygardos teismo sprendimo pripažinti teisėtu Policijos ir pasienio apsaugos departamento draudimą į Estijos piliečio pasą įrašyti ir jo tėvavardį.

Mstislavas Rusakovas pranešė, kad sprendimą pradėti teismo procesą dėl oficialaus tėvavardžio pripažinimo Estijoje jis priėmė 2014 metais. Tąsyk Jungtinių Tautų rasinės diskriminacijos panaikinimo komitetas rekomendavo Estijai imtis priemonių, kad tėvavardžio rašymas asmens dokumentuose būtų pripažintas administraciniu lygiu. Panašias rekomendacijas pareikė ir Tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvencijos konsultacinė taryba.

„Valstybės teismo sprendimas buvo tikėtinas, bet jis taip pat yra paskutinė instancija šalies viduje, į kurią buvo būtina kreiptis prieš pateikiant skundą JT Rasinės diskriminacijos panaikinimo komitetui, ir aš tai padarysiu artimiausiu metu“, – teigė teisininkas.

M.Rusakovas yra Estijoje veikiančio žmogaus teisių centro „Kitež“ direktorius ir nevyriausybinės švietimo įstaigos „MTÜ Vene Kool Eestis“ (Estijos rusiška mokykla) pirmininkas. Jis taip pat laikomas naujos rusakalbių partijos, galinčios dalyvauti parlamento rinkimuose 2019-aisiais, vienu iš įkūrimo iniciatorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jouks

jouks portretas
Jis gal varyt i matuska rosieja ,,,,ten rasys ka nores

niko

niko portretas
Estijoje jokie tevavardziai nerasomi. Kur tie tevavardiniai isivaizduoja gyvena? Tundra.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių