Estijos prezidentė: Ukrainai priklauso teisė pačiai spręsti savo ateitį

  • Teksto dydis:

Ukraina turi turėti galimybę pati spręsti savo ateitį, sakė Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid, susitikus su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka Taline pirmadienį.

Jiedu kalbėjosi apie padėtį Ukrainos rytuose, Ukrainos ir Europos Sąjungos santykius, reformų vyksmą Ukrainoje, nurodė Estijos prezidentūra.

Po šio susitikimo K.Kaljulaid pabrėžė, kad sankcijos Rusijai turi dar galioti, kol bus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai.

„Ukrainos teritorinis vientisumas turi būti atkurtas, Rusija privalo liautis destabilizavusi Ukrainą“, – sakė ji.

Komentuodama apie Ukrainos ir ES santykius K.Kaljulaid nurodė, kad Estija yra linkusi palaikyti kuo greitesnį bevizio režimo įvedimą Ukrainos piliečiams.

„Mes norėtume, kad praktinis ES bendradarbiavimas su jos Rytų partnerėmis stiprėtų, bet tam reikia realių veiksmų. Rytų partnerystė yra vienas iš Estijos pirmininkavimo (nuo liepos 1 dienos) Europos Sąjungai prioritetų“, – pažymėjo ji.

Abiejų valstybių vadovai aptarė ir tai, kad Ukrainai reikia tęsti vidaus reformas. K.Kaljulaid pripažįsta, kad Ukraina yra padariusi pažangą, bet neabejotinai reikia tęsti pradėtą darbą.

„Estija ir toliau palaikys valstybės sistemą reformuojančią Ukrainą, – sakė K.Kaljulaid. – Ukrainai reikia mūsų paramos, supratimo ir pagalbos. Kiekvienai šaliai priklauso teisė spręsti dėl savo pačios ateities“.

Ukrainos prezidentas P.Porošenka padėkojo Estijai už paramą, ypač už sužeistų karių medicininį reabilitavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
MOLDOVA jau''prieme'' ,kol eurosajungos klerkai issidirbinejo ,rusai kaip mt ir suvyste

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Teisingai pasakė "Ukraina', tačiau dabar sprendžia Kijevo hunta kuri okruvino perversmo keliu atėjo į valdžia. Dabar elgesi kaip JAV marionetė, kuri tarnauja JAV ir vietos oligarchams, nekrepdama dėmesio į Ukrainos gyventojų teisės ir interesus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių