Estijos prezidentė perspėja Europą nepriprasti prie karo Rytų Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid antradienį pareiškė, kad Rytų Ukrainoje vyksta karas, kurio Vakarų pasaulis neturėtų laikyti savaime suprantamu.

„Mūsų valstybių istorijoje yra daug bendra. Šiandien padėtis Ukrainoje yra sudėtinga ir mes visiškai ją palaikome. Turime vadinti daiktus tikraisiais vardais – rytinėje Ukrainos dalyje vyksta karas ir Rusija okupavo Krymo pusiasalį“, – sakė K. Kaljulaid po susitikimo su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka Kijeve.

Pasak K. Kaljulaid, tai yra „našta, kuri neleidžia Ukrainai plėtotis tokiais tempais, kokiais ši valstybė realiai galėtų“, pranešė Estijos prezidentės spaudos tarnyba.

Estijos prezidentė pabrėžė, kad „Vakarų pasaulis neturi susitaikyti su šiuo karu bei okupacija ir laikyti jų neišvengiamais“.

„Svarbu, kad Minsko susitarimai būtų vykdomi, o kitos valstybės vieningai taikytų sankcijas Rusijai“, – pareiškė K. Kaljulaid.

Ji taip pat atkreipė dėmesį į pastaruoju metu Ukrainoje vykdomas sveikatos apsaugos ir pensininkų socialinio aprūpinimo reformas.

„Nelengva daryti tokias milžiniškas reformas tokiomis sąlygomis, kai vienoje valstybės dalyje vyksta aktyvūs kariniai veiksmai. Tačiau kitos alternatyvos nėra, – sakė prezidentė. – Kitas svarbus klausimas yra kova su korupcija, be kurios Ukrainai sunku ko nors pasiekti.“

Pasak K. Kaljulaid, „teisinės valstybės principas ir investicijų apsauga yra temos, kurių negalima išvengti einant europiniu keliu, ir Ukrainos vadovai tai puikiai žino“.

Estijos vadovė taip pat pabrėžė, kad „Estija nuolat palaiko Ukrainos euroatlantinę integraciją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl taip yra: jei tik boba prezidentė-taip ir kvaiša? Negalima jų prileisti prie valdžios jokiu būdu.

Kaunas

Kaunas  portretas
nemanau kad kas nors is vakaru saliu pateisina Krymo okupacija.O ir pati Rusijos valdzia gailisi ta padarius

...

... portretas
DĖSNIS: kur tik Lietuva su 'savo' patarimais įsimaišo, ten tos šalys teritorijos netenka.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių