Estijoje sulaikytas buvęs saugumo tarnybos bendradarbis, įtariamas šnipinėjimu Rusijai

  • Teksto dydis:

Estijos saugumo policija (KaPo) sulaikė buvusį valstybės saugumo tarnautoją, įtariamą valstybės išdavyste, pranešė penktadienį per spaudos konferenciją Taline generalinis prokuroras Normanas Aasas (Noprmanas Asas).

"Buvęs KaPo bendradarbis Vladimiras Veitmanas keletą metų prieš išeidamas į pensiją 2011-aisiais rinko slaptą informaciją ir perdavė ją Rusijos Federacijos specialiosioms tarnyboms. Jam buvo prieinamos įvairios valstybinės paslaptys", - sakė N.Aasas.

Generalinis prokuroras pažymėjo, kad "Rusija vis mėgina rasti Estijos valstybėje valstybės išdavikų". "KaPo šią grėsmę suvokia ir imasi reikiamų priemonių", - pridūrė jis.

KaPo generalinis direktorius Arnoldas Sinisalu (Arnoldas Sinisalus) sakė žurnalistams, kad kaltinamasis dirbo jo vadovaujamoje organizacijoje nuo 1997 metų.

"Kaip kilo įtarimas, dabar negaliu sakyti. Turima informacija, jis dirbo Rusijos specialiųjų tarnybų naudai. Bet aš negaliu patikslinti, kurios (tarnybos) naudai, nors tai ir žinoma. Mes žinome, kas vadovavo agentui", - pažymėjo A.Sinisalu.

Anot saugumo policijos vadovo, V.Veitmanas buvo techninės tarnybos specialistas, Gimė 1950 metais Taline, baigė Talino politechnikos universitetą, dirbo ESSR KGB operatyviniame skyriuje.

"Kol kas neturime duomenų, kad jis būtų atskleidęs kitų valstybių paslaptis", - sakė A.Sinisalu ir pažymėjo, kad kaltinamasis prisipažino esąs kaltas ir atidavė dalį iš Rusijos gautų pinigų.

V.Veitmaną KaPo areštavo trečiadienį. Apie jo areštą penktadienį informavo Harju apygardos teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Ar girdejote, kad Lietuvos saugumas butu pagaves koki uzsienio snipa?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių