Estijoje baigėsi didžiausios šalies istorijoje karinės pratybos

  • Teksto dydis:

Estijoje sekmadienį baigėsi didžiausios šalies istorijoje karinės pratybos „Siil 2018“ („Ežys 2018“).

Stambios pratybos „Siil“ parodė, kad galime susidoroti ne tik su mūšiais, bet ir su gerokai didesniais (dalykais). Bendra įvairių valstybinių struktūrų veikla, kurią tobulinome per pratybas, yra jėga, kuri neleis mūsų sulaužyti“, – sakė Estijos gynybinių pajėgų vadas generolas Riho Terras (Rihas Teras) per iškilmingą pratybų pabaigos rikiuotę.

Estijos gynybos pajėgų spaudos tarnyba naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad generolas padėkojo NATO sąjungininkams ir partneriams, dalyvavusiems pratybose, žemės, kur vyko manevrai, savininkams bei verslininkams ir darbdaviams, suteikusiems galimybę rezervistams dalyvauti „Siil 2018“.

Pratybos prasidėjo gegužės 2 dieną. Šeštadienį Valgos mieste, esančiame Estijos ir Latvijos pasienyje, vyko paskutiniai lauko manevrai, per kuriuos kariai treniravosi miesto sąlygomis.

Iš viso manevruose dalyvavo per 18 tūkst. karių ir Estijos ginkluotųjų pajėgų rezervistų bei apie 2 tūkst. karių ir kariškių iš 19-os NATO sąjungininkių bei partnerių, sekmadienį paskelbė Gynybos pajėgų spaudos tarnyba.

Buvo atsiųsta šarvuotosios technikos ir orlaivių, įskaitant britų sraigtasparnius „Lynx Wildcat AH1“, amerikiečių sraigtasparnius „UH-60 Black Hawk“, prancūzų naikintuvus „Mirage 2000“ ir lenkų smogiamuosius lėktuvus „Su-22“. Be to, pratybose dalyvavo sraigtasparnių „R-44 Robinson“ ir Estijos mokomųjų reaktyvinių lėktuvų „L-39“.

Pagal Norvegijoje įsikūrusio Jungtinio karybos centro parengtą scenarijų, Estijai ir Latvijai teko atremti išgalvotos priešiškos valstybės Murinijuso (Muriniuso) ir jos vasalų Pliumbėjuso (Plumbeuso), Grisėjuso (Griseuso), Kinėrijuso (Cinereuso) puolimą prieš Baltijos šalis.

Išgalvoti priešininkai, suvienyti paniekos Vakarų kultūrai ir demokratinėms vertybėms, yra Rusijos ir dalies Baltarusijos teritorijoje, ir tai yra pažymėta pratybų žemėlapyje.

Murinijuso prezidentas Marinas Kotumunas, prisidengdamas Estijos ir Latvijos įsikišimu į jo valstybės vidaus reikalus, ruošiasi imtis karinių veiksmų vykstant Murinijuso ir jo sąjungininkų pratyboms. Prieš Estiją ir Latviją prasideda aktyvus hibridinis karas.

Šios karinės pratybos pagal jų dalyvių skaičių yra didžiausios Estijoje nuo nepriklausomybės atkūrimo. Iki šiol didžiausios karinės pratybos Estijoje buvo „Siil 2015“ manevrai, kuriuose dalyvavo apie 13 tūkst. karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neveltui

neveltui portretas
ir musiskiai bezdzioniauja.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių