Estija: sulaikytas vyras, grasinęs šaudyti mokykloje

Estijos Lyunos policijos prefektūros darbuotojai sulaikė 18 metų jaunuolį, kuris prisipažino, kad paskelbė internete įspėjimą apie galimą šaudymą Tartu prekybos mokykloje.

Jaunuolis nėra šios mokyklos moksleivis.

Lyunos policijos prefektūrai antradienio vakarą buvo pranešta, kad nenustatytas asmuo ketina trečiadienio rytą šaudyti Tartu prekybos mokykloje; dėl to pamokos mokykloje buvo atšauktos.

Policija labai rimtai reagavo į užsienio forume paskelbtą anoniminį grasinimą ir tučtuojau pradėjo tyrimą, kad nustatytų piktadario tapatybę, sakė prefektūros atstovas spaudai.

Pasak jo, policininkai pasikalbėjo su mokyklos mokytojais, moksleiviais ir jų tėvais bei surinko faktus, kurie leido manyti, kad iki grasinimo įvykdymo mokykloje nebus prieita. Įtariamas jaunuolis buvo sulaikytas trečiadienį.

Apygardos prokuroras Marge Pussi įspėjo, kad bausmė už tokį nusikaltimą bus labai rimta.

"Įstatymai numato laisvės atėmimą iki penkerių metų, taip pat reikės atlyginti nuostolius, susijusius su įvairių tarnybų iškvietimu, o tai nemaža suma", - sakė prokuroras.

Trečiadienio rytą policija nuodugniai patikrino mokyklos patalpas.

Tą pačią dieną 11 val. 8 min. buvo gautas grasinimas, kad bus susprogdinta bomba Tartu dailės mokykloje, o 12 val. 09 min. - Tartu B.G.Forselijaus gimnazijoje.

Į B.G.Forselijaus gimnaziją skambinęs vyras kiek vėliau buvo neblaivus atvežtas į areštinę; su mokykla jis tiesiogiai nesusijęs.


Šiame straipsnyje: estijos policijaišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių