Estija pranešė Rusijai sulaikiusi įtariamą FSB agentą

  • Teksto dydis:

Estijos pareigūnai pranešė Rusijos ambasadai apie jauno ruso, įtariamo Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) agento, sulaikymą.

„Generalinė prokuratūra lapkričio 7 dieną oficialiai informavo Rusijos ambasadą Taline, kad lapkričio 4 dieną buvo areštuotas 20 metų Rusijos pilietis, bandęs išvykti į Rusiją“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Rusijos ambasada.

„Harjumos apskrities teismo lapkričio 6-osios sprendimu jis buvo sulaikytas. Pradėtas baudžiamasis tyrimas, – nurodė ambasada. – Rusijos diplomatinės institucijos atidžiai stebi, kaip vystosi situacija. Mūsų konsulai yra pasirengę padėti šiam Rusijos piliečiui.“

Anksčiau antradienį buvo pranešta, kad Estijos saugumo policija (KaPo) praeitą savaitgalį sulaikė įtariamą FSB agentą, kuris mėgino išvykti į Rusiją per Narvos sienos perėją.

Prokurorų prašymu Harjumos apskrities teismas pirmadienį nurodė jį sulaikyti.

Vyras įtariamas bendradarbiavęs su FSB, įvykdęs prieš Estijos valstybę nesmurtinių veiksmų ir ruošęsis įvykdyti kompiuterinę ataką. Prokurorai nurodė, kad šio asmens veiksmų taikinys buvo Estijos valstybinės įstaigos.

Baudžiamajam tyrimui vadovaujanti prokurorė Inna Ombler (Ina Ombler) sakė: „Prieš Estijos Respubliką nukreipta veikla, be abejo, yra sunkus nusikaltimas. Kiek įmanoma greičiau išsiaiškinsime visas rimtas aplinkybes. Neatskleisime detalių, bet dabar galima pasakyti, kad pavyko išvengti didelės žalos“.

Nesmurtiniai veiksmai prieš Estijos valstybę reiškia, kad užsienio pilietis įvykdė nusikaltimą prieš Estijos Respublikos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą. Už tai numatoma kalėjimo iki 15 metų bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių