Estiją pasiekė NATO bataliono prancūzų kontingento karinė technika

  • Teksto dydis:

Estiją šeštadienį pasiekė sąstatas, gabenantis šioje šalyje dislokuojamo NATO priešakinių pajėgų bataliono prancūzų kontingento karinės technikos pirmąją partiją, pranešė estų kariuomenės Generalinis štabas.

Į Tapos geležinkelio stotį šalies šiaurėje atvežta 30 kovinių mašinų, bet tankų tarp jų nėra. Keturi prancūzų tankai „Leclerc“ bus atgabenti kovo 29 dieną.

Prancūzų dalinys turės iš viso 13 ratinių pėstininkų kovos mašinų VBCI, taip pat – dešimtis šarvuotųjų transporterių VAB ir šarvuotųjų visureigių VBL, naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė Generalinio štabo spaudos tarnyba.

Prancūzijos kontingentą sudarys 300 karių ir karininkų; iš jų 50 jau atvykę į Estiją. Šis kontingentas Estijoje praleis aštuonis mėnesius, o jį pakeis danų dalinys.

Estijoje dislokuojamą NATO batalioną sudarys iš viso 1 200 karių. Didžiausią kontingentą – per 800 karių – laikys šiam daliniui vadovaujanti Didžioji Britanija. Šiuo metu į Estiją atvykę jau daugiau kaip 200 britų karių.

Britų kontingentas turės daugiau kaip 300 kovinės technikos vienetų, tarp jų tankų „Challenger 2“, „Titan“ ir „Trojan“, savaeigių haubicų AS90 ir pėstininkų kovos mašinų „Warrior“. Trečiadienį į Estiją laivu buvo atgabenta pirmoji šios technikos partija – iš viso 130 vienetų. Britanija planuoja neviešinti tikslaus į Estiją siunčiamos karinės technikos vienetų skaičiaus.

Sąjungininkų karinė technika bus laikoma Tapos kariniame miestelyje.

Planuojama, kad visi bataliono padaliniai atvyks iki balandžio pirmosios pusės.

Sprendimas sustiprinti NATO rytinio sparno gynybą buvo priimtas pernai per Varšuvoje vykusį Aljanso viršūnių susitikimą. Buvo nutarta, kad Lenkijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje bus dislokuoti keturi priešakiniai NATO pajėgų batalionai.


Šiame straipsnyje: NATOkarinė technikaEstija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Robis

Robis  portretas
Komjaunuoliu anukai nerimsta

Anonimas

Anonimas portretas
labai gerai dega ir toli matosi šitas šūdas

:0

:0 portretas
Saukstu neuzveze papigiai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių