Estija laikinai perims iš Maltos pirmininkavimą ES

  • Teksto dydis:

Estija šią savaitę laikinai perims pirmininkavimą Europos Sąjungai iš Maltos, kurioje formuojama nauja vyriausybė.

„Pirmadienio popietę paskambinę kolegos iš Maltoje paklausė, ar mes galėtume šią savaitę pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybos susitikimams, jeigu to prireiktų dėl vyriausybės pasikeitimo šalyje“, – sakė Estijos pirmininkavimo Europos Sąjungai komandos atstovė Triin Oppi (Tryn Opi).

„Tai buvo netikėtas pasiūlymas, tačiau kadangi Estijos pirmininkavimas jau buvo paankstintas šešiais mėnesiais, mes galime lengvai prisitaikyti“, – sakė Ekonomikos ir susisiekimo ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vadovas Rasmus Ruuda (Rasmus Rūda).

Pasak R.Oppi, Estijos ministrai šią savaitę pakeis savo Maltos kolegas dviejuose ministrų susitikimuose Liuksemburge.

„Mums tikrai reikės padaryti pakeitimų savo darbe ir ministrų darbotvarkėse, bet jie nebus esminiai. Svarbu neužmiršti, kad Estija dar nepristato savo kaip pirmininkaujančios šalies pozicijos, o tęsia Maltos darbą. Estija savo pirmininkavimą pradės nuo liepos mėnesio“, – pridūrė R.Ruuda.

Praėjusį savaitgalį Maltoje vykusius pirmalaikius parlamento rinkimus laimėjo ministro pirmininko Josepho Muscato (Džozefo Muskato) Darbo partija. Pirmadienį antrai kadencijai prisaikdintas premjeras šiuo metu formuoja naują vyriausybę.


Šiame straipsnyje: EstijaMaltaESpirmininkavimas ES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių