ES sveikina naują Ispanijos taupų biudžetą

Europos Komisija antradienį pasveikino Ispanijos 2012 metų biudžetą, bet pareiškė, jog norėtų daugiau informacijos, kad galėtų nedvejodama teigiamai įvertinti Madrido pastangas ginantis nuo euro zonos skolų krizės.

„Mes teigiamai vertiname šį pirmąjį biudžetą“, - žurnalistams sakė Komisijos atstovas Olivier Bailly per spaudos konferenciją.

Preliminarią analizę atlikę Komisijos ekspertai dabar norėtų susipažinti su Ispanijos autonominių regionų biudžetais bei šalies socialinio saugumo sistemos režimu, kad galėtų priimti sprendimą, ar Madridui reikės įdėti papildomų pastangų, sakė jis.

„Mes tikimės sulaukti šių detalių iki mėnesio pabaigos“, - pridūrė O.Bailly.

Ispanijos vyriausybė praėjusį mėnesį pristatė savo griežčiausio taupymo biudžetą, kuris turėtų padėti sutaupyti dar 10 mlrd. eurų, efektyviau pertvarkant tokių valstybinių sektorių kaip švietimas arba sveikatos apsauga darbą.

Liaudies partijos vadovaujama vyriausybė turėjo sudaryti tokį 2012 metų biudžetą, kad jo deficitas sudarytų apie 5,3 proc. šių metų bendrojo vidaus produkto (BVP), o kitais metais - neviršytų 3 procentų ES nustatytos ribos.

Pernai Ispanijos biudžeto deficitas buvo 8,5 procento.


Šiame straipsnyje: IspanijabiudžetasBVP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių