ES pareiškė „Google“ oficialius kaltinimus dėl konkurencijos įstatymų pažeidimo

  • Teksto dydis:

ES pareiškė „Google“ oficialius kaltinimus dėl konkurencijos įstatymų pažeidimo

Briuselis, balandžio 15 d. („Reuters“-BNS). Europos Komisija (EK) pareiškė „Google“ oficialius kaltinimus dėl konkurencijos teisės aktų pažeidimo.

Europos Komisijos kaltinimuose daugiausia dėmesio skiriama skundams, kad „Google“ piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi interneto paieškos rinkoje siekdama reklamuoti savo produktus ir paslaugas, taip pat pradėtas mobiliosios operacinės sistemos „Android“ tyrimas.

Už konkurenciją atsakinga EK narė Margrethe Vestager (Margretė Vestager) sakė, jog interneto milžinei išsiųstas prieštaravimo pareiškimas, arba oficialus kaltinimas, į kurį įmonė turi atsakyti.

„Man nerimą kelia tai, kad įmonė nesąžiningai pasinaudojo savo pačios parduotuvių palyginimo paslauga, pažeisdama ES konkurencijos taisykles“, - sakė M.Vestager.

Pasak jos, jei tyrimas patvirtins įtarimus, „Google“ turės pakeisti veiklos Europoje metodą. Taip pat Europos Komisija skirtų įmonei baudą, siekiančią iki 10 proc. metinių pardavimų, arba daugiau kaip 6 mlrd. JAV dolerių.

Kalbėdama apie „Android“ tyrimą, M. Vestager sakė norinti įsitikinti, kad „rinkos šioje srityje gali klestėti be kokių nors įmonių nustatytų antikonkurencinių apribojimų“.

Atliekant tyrimą bus atkreipiamas dėmesys į tai, ar „Google“ sudarė antikonkurencinius susitarimus arba piktnaudžiavo padėtimi operacinių sistemų, programų ir paslaugų, skirtų išmaniesiems mobiliems prietaisams, rinkoje, sakoma pranešime.

„Google“ turi per dešimt savaičių atsakyti į kaltinimus ir gali reikalauti teismo posėdžio. Galutinio sprendimo priėmimas gali užtrukti nuo kelių mėnesių iki kelerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių