ES nepripažintų suverenios Katalonijos valstybės

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajanis (Antonijus Tajanis) ketvirtadienį perspėjo, kad Europos Sąjunga nepripažintų nepriklausomos Katalonijos valstybės, jeigu šis rytinis Ispanijos regionas paskelbtų nepriklausomybę.

A. Tajanis taip pat sakė, kad su Katalonijos lyderiu Carlesu Puigdemont'u (Karlesu Pudžemonu) nesusitiks ir netarpininkaus Ispanijos politinėje krizėje, kilusioje dėl to regiono siekio atsiskirti. Anot A. Tajani, šis nesutarimas dėl atsiskyrimo yra „vidinis Ispanijos ginčas“.

Per ES susitikimą Briuselyje ketvirtadienį kalbėjęs A. Tajani į klausimą, kodėl jis dar nesusitiko su C. Puigdemont'u, atsakė, kad tik Ispanijos vyriausybę laiko teisėta atstove šiuo klausimu.

Anot A. Tajanio, Katalonijos vyriausybė „pažeidė Ispanijos konstituciją ir Katalonijos autonomijos sąlygas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
,,anonimui,,-ramiau,tvardykis.O visiems tylintiems Lietuvos vadovams-gėda.Net nedvigubi,o šešiagubi standartai slegia mano mylimą Lietuvą.Kaip galima neparemti Katalonijos siekio???Išdavikiška pozicija Linai,mokykloje buvai šviesulys,gerbiamas,draugiškai traukiamas per dantį.Net tavo priešpriešiai sutiktų,kad imtumeis iniciatyvos ir pirmasis(oficialus)asmuo paskelbtum pritarimą Katalonijos nepriklausomybei.O Europos sąjunga,manau,laikinas-30-40metų darinys.Noriu,kad nepriklausoma Lietuva(ir Katalonija)gyvuotų žymiai ilgiau

Anonimas

Anonimas portretas
VIVA CATALUNIA. O tai ka, Kosova pripazinti galima? Briuselio piderasai bybi deda ant Europos tautu ir valstybiu. Kas jie tokie kad nurodineja kaip mums gyventi. Dvigubi piderasu standartai NEPRAEIS. Kijeve ginkluoti banditai degino ir saude policija ir ka gi Briuselio piderams tai buvo taikus vaiku protestai, o Katalonijoje kai policija saude i taikius demonstrantus tai demonstrantai jau BANDITAI ir Kremliaus agentai. Europiderasai STIPKIT.

Mindaugas

Mindaugas portretas
Tikekimes,kad neprireiks niekam pripazinti katalonojos nepriklausomybes
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių