ES komisaras: mes niekada nenusigręšime nuo tų, kuriems reikia apsaugos

  • Teksto dydis:

„Mes niekada nenusigręšime nuo tų, kuriems reikia apsaugos“, – pirmadienį lankydamasis Prancūzijos šiauriniame Kalė uoste pareiškė Europos Komisijos pirmasis vicepirmininkas Fransas Timmermansas (Fransas Timermansas).

Jis taip pat sakė, kad Briuselis papildomai skirs 5 mln. eurų Prancūzijai, siekdamas jai padėti susitvarkyti su tūkstančiais į Didžiąją Britaniją ketinančių patekti migrantų ir pabėgėlių, gyvenančių vargingomis sąlygomis Kalė apylinkėse.

Kartu su eurokomisaru į uostą atvykęs šalies ministras pirmininkas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) pareiškė, kad tvarkytis su milžiniška migrantų banga dabar padeda per mažai ES šalių, ir iškėlė pasienio apsaugos pareigūnų dislokavimo prie ES išorinių sienų klausimą.

„Per daug šalių atsisako atlikti savo vaidmenį. Tai neatitinka Europos dvasios ir mes negalime su tuo taikstytis“, – sakė jis savo pareiškime Kalė uoste.

„Mes turime apmąstyti Europos sienų apsaugą, ypač krizės zonose, nes Šengenas yra ne tik vidinių sienų panaikinimas. Tai taip pat yra išorinių sienų stiprinimas“, – sakė jis, kalbėdamas apie laisvo judėjimo zoną.

ES išorės sienų valdymo agentūra „Frontex“ turi pasienio apsaugos pareigūnų būrius, kurie paprastai dislokuojami tik laikinoms misijoms.

M.Vallsas pakartojo kelių ES lyderių raginimą sudaryti vadinamųjų „saugių“ šalių, kurių piliečiai negalėtų prašyti prieglobsčio ES, sąrašą.

Jis pabandė atkalbėti migrantus nuo ketinimų vykti į Kalė, pareikšdamas, kad prie uosto ir Eurotunelio saugumas yra „gerokai sustiprintas“.

„Atvykti į Kalė, reiškia atsidurti aklavietėje“, – sakė jis.

Briuselyje rugsėjo 14 dieną rengiamas ES vidaus reikalų ministrų susitikimas, kuriame bus siekiama „sustiprinti Europos atsaką“ į migrantų keliamą iššūkį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na, nenusigręš

na, nenusigręš portretas
nuo pagalbos prašančių ir bėgančių nuo karų, o kaip su teroristais- musulmonais, ekonominiais emigrantais ir pan.? kaip juos atskirs, ar lauks kol kažkokie burkomis apsisiautę ištaškys mūsų žmones? Neabejoju, kad tokių atvejų bus. ir nėra ko dėstyti, kad mums niekas negręsia. Turėsime priimti tam tikrą skaičių imigrantų, nes turime padėti visai ES, tačiau turi būti užtikrinta, kad imigrantai laikytųsi mūsų šalies įstatymų, o su jais kalbėtis ir kažką aiškinti bus galima vėliau. Pirmiausiai, mūsų įstatymai.

jonas

jonas portretas
gaunat tukstantines algas eurais galima prisapalioti kas tik i galva ateis,vistiek daryti jam to nereikes..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių