ES kol kas nenori derėtis su Rusija

ES derybos su Maskva dėl naujos partnerystės ir bendradarbiavimo sutarties atidėtos mažiausiai iki lapkričio vidurio. Tai pranešė ES užsienio politikos koordinatorius Javieras Solana.

„Derybos bus pradėtos tik tuomet, kai ES Taryba ir Europos Komisija parengs analizę ir vertinimus. Aš labai tikiuosi, kad tai pavyks padaryti iki lapkričio 14 d.", - sakė J.Solana. Tą dieną Nicoje turėtų įvykti eilinis ES ir Rusijos viršūnių susitikimas.

Tačiau kai kurios ES valstybės narės pasisako griežtai prieš dialogo su Rusiją atnaujinimą. Į Briuselį atvykęs Lenkijos vadovas Lechas Kaczynskis pareiškė, kad derybos reikš Rusijos pergalę. Panašios, bet kiek švelnesnės pozicijos laikosi Lietuva, Didžiojis Britanija, Danija, Čekija ir Švedija. Jos atkreipia dėmesį į tai, kad Maskva neįgyvendino paliaubų susitarimo sąlygas ir neišvedė savo pajėgų iš Gruzijos teritorijos.

ES pirmininkaujanti Prancūzija siekia atnaujinti derybas su Maskva. O Italijos premjeras Silvio Berlusconi pareiškė, kad pritaria netgi Rusijos stojimui į ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių