ES ir Ukraina pasirašė sutartį dėl 1,8 mlrd. eurų paskolos

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga ir Ukraina penktadienį pasirašė sutartį, pagal kurią Kijevui bus paskolinta 1,8 mlrd. eurų, siekiant atgaivinti pinigų pristigusios šalies ekonomiką.

Europos Sąjunga ir Ukraina penktadienį pasirašė sutartį, pagal kurią Kijevui bus paskolinta 1,8 mlrd. eurų, siekiant atgaivinti pinigų pristigusios šalies ekonomiką.

ES ir Ukrainos pareigūnai Trečiosios makrofinansinės paramos memorandumą pasirašė Rygoje vykstančiame Bendrijos ir šešių buvusių sovietinių respublikų viršūnių susitikime pagal Rytų partnerystės programą.

Šis dokumentas įpareigoja Ukrainą vykdyti įvairias reformas, įskaitant kovos su korupcija priemones, siekiant pašalinti struktūrinius trikdžius jos ekonomikoje.

Pirmąją išmoką, kuri turėtų siekti 600 mln. eurų, Ukraina tikisi gauti metų viduryje.

Ukrainos ekonomika šių metų pirmame ketvirtyje susitraukė beveik 18 procentų, lyginant su padėtimi prieš metus, tebevykstant konfliktui su prorusiškais separatistais rytiniame pramonės regione.

Per viršūnių susitikimą Rygoje ES taip pat pažadėjo 200 mln. eurų paramą smulkiajam ir vidutiniam verslui Ukrainoje, Gruzijoje ir Moldovoje.


Šiame straipsnyje: ESUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
idomu i kiek jie praskolins savo tevyne gal paskui paleis isvarzytiniu

gerai

gerai portretas
Labai laiku ES duoda pinigus-vogti jau neliko pinigu.

Blee

Blee portretas
koki glušai.Graikijos aniem nebužtenka.Taigi ši Hoxhliandija ruskiams skolinga ar ne 30 milijardu/tarp kitko Lietuvos biudžetas apie 45mlr./ Jos ta ES paskola neišgelbės, praės jie ją.Tiek atstatyti reikia pačių sugriauto, kažkap pensijas ir pan.rek mokėti..///Anie niekuomet skolu neatidavinejo.Ir šitų neatiduos..Dengs visas evrosojuzas ir mes tame tarpe
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių