ES iki 13 mln. eurų didina pagalbą Filipinams

  • Teksto dydis:

Europos Komisija antradienį pranešė, kad iki 13 mln. eurų (45 mln. litų) didina pagalbą supertaifūno nuniokotiems Filipinams, Jungtinėms Tautoms (JT) paprašius tarptautinės bendruomenės skirti 300 mln. JAV dolerių (773 mln. litų) taifūno „Haiyan“ aukoms.

Europos Sąjungos plėtros komisaras Andris Piebalgas pranešė 10 mln. eurų didinantis pagalbos sumą, išaugus stichinės nelaimės aukų skaičiui po audros, kuri nuniokojo didžiulę salyno dalį ir, JT duomenimis, nusinešė maždaug 10 tūkst. gyvybių.

Pasak A.Piebalgo, papildoma išmoka bus skirta vandens tiekimo ir sanitarinių sąlygų atkūrimui, energetinės sistemos rekonstrukcijai, pagrindinių medicinos paslaugų ir pragyvenimo poreikių finansavimui, prieglaudų įrengimui ir infrastruktūros atstatymui.

Finansavimo reikia „daugiau nei humanitarinei pagalbai“ ir iš jo turi būti padengti svarbiausi „atkūrimo ir rekonstrukcijos darbai“, sakoma A.Piebalgo pranešime, kuris buvo paskelbtas jam baigiant vizitą Maniloje.

Prie šios finansinės Briuselio skirtos pagalbos prisideda ir atskiros Bendrijos narės, kurios į Filipinus papildomai lėktuvais siunčia pagalbos siuntas ir gelbėtojų grupes.

JT duomenimis, nuo supertaifūno nukentėjo beveik 10 mln. žmonių arba 10 proc. visų Filipinų gyventojų, iš jų 600 tūkst. neteko savo namų.

Vos prieš mėnesį Filipinus sukrėtė 7,2 balo stiprumo žemės drebėjimas, nuo kurio nukentėjo maždaug 350 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių