ES derybininkas: dėl „Brexit“ dabar reikia sprendimo, o ne papildomo laiko

  • Teksto dydis:

„Brexit“ deryboms dabar reikia sprendimo, o ne papildomo laiko, penktadienį pareiškė Europos Sąjungos vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė), artėjant kovo 29 dienai, kai Didžioji Britanija turi išstoti iš bloko – su sutartimi arba be jos.

„Mums nereikia papildomo laiko: dabar mums reikia sprendimo, ir kad visi prisiimtų atsakomybę“, – radijui „Europe 1“ sakė M. Barnier.

Jis neatmetė galimybės suteikti Britanijai daugiau laiko – po kovo 29-osios – derėtis dėl „Brexit“ sąlygų, bet sakė, kad dabar britai turi „prisiimti savo atsakomybę ir priimti demokratiškai atliktų savo sprendimų pasekmes“.

Britanijos vyriausybė ketvirtadienį sakė, kad „Brexit“ derybose dabar daugiausia dėmesio skiriama naujoms garantijoms siekiant įtikinti euroskeptiškus britų parlamentarus palaikyti esamą planą, o ne reikalavimui iš naujo derėtis dėl „skyrybų“ susitarimo, jau sudaryto su Europos Sąjunga.

Bloko lyderiai tvirtina, kad dėl išstojimo susitarimo, kurį jie su Britanija sudarė pernai lapkritį, negalima derėtis iš naujo norint įtikti jį atmetusiems britų parlamentarams.

Tačiau Briuselis atrodo sutinkantis svarstyti ambicingesnę politinę deklaraciją, kurioje numatomos gairės deryboms dėl ES ir JK prekybos ryšių po „Brexit“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių