ES atsisakė 90-ies dienų tarptinklinio ryšio politikos

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga trečiadienį atsisakė ribotos 90 dienų tarptinklinio ryšio politikos ir žada kovoti su bet kokiu piktnaudžiavimu po to, kai pirminis planas susidūrė su aršia kritika.

„Mes netaikysime jokių trukmės apribojimų ar tai, kiek dienų keliautojai galės naudotis ryšiu be jokių tarptinklinio ryšio mokesčių. Tačiau mes nusprendėme įvesti aiškius saugiklius dėl gyvenamosios vietos“, – pranešė už bendrą skaitmeninę rinką atsakingas ES komisaras Andrusas Ansipas.

Pradinius „nemokamo tarptinklinio ryšio“ planus Komisija su pasididžiavimu pristatė 2015 metų pradžioje, tačiau vėliau šį mėnesį paskelbta žinia, kad tarptinklinio ryšio paslaugos nemokamos bus tik 90 dienų per metus, papiktino vartotojų grupes.

Ilgai netrukusios buvo pareikšta, kad Komisija nusileido galingoms telekomunikacijų įmonėms, kurioms tarptinklinio ryšio mokesčiai yra pelningas papildomų pajamų šaltinis.

Vėliau Europos Komisijos (EK) vadovas Jeanas Claude Junckeris (Žanas Kodas Junkeris) liepė pareigūnams parengti naujus Europos Sąjungos (ES) nemokamo tarptinklinio ryšio politikos planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių