ES apie prekybos ginčą su D. Trumpu: į mūsų galvą įremtas ginklas

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) vadovai penktadienį pareiškė neatsisakysiantys grasinimų Jungtinėms Valstijoms imtis atsakomųjų priemonių, įskaitant importo muitus „Harley Davidson“ motociklams ir viskiui, kol Vašingtono nustatyta metalų importo muitų išimtis bus taikoma tik laikinai.

Po diskusijų ES aukščiausiojo lygio susitikime Bendrijos lyderiai pareiškė, jog ES, „laikydamasi Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisyklių, pasilieka teisę dėl JAV priemonių imtis atitinkamų ir proporcingų atsakomųjų veiksmų“.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį leido sustabdyti prieštaringai vertinamų plieno ir aliuminio importo muitų taikymą pagrindiniams JAV prekybos partneriams, įskaitant Europos Sąjungą (ES), tačiau tik iki gegužės 1 dienos.

Tuo tarpu Europos Komisija jau yra parengusi galimų priešpriešinių priemonių sąrašą, įskaitant muitus žemės riešutų sviestui ir „Harley Davidson“ motociklams.

„Dabar laukiame dialogo su JAV visiems rūpimais prekybos klausimais, tokiais kaip plieno gamybos pajėgumų perteklius pasaulyje“, – „Twitter“ tinkle parašė už prekybą atsakinga Komisijos narė Cecilia Malmstroem (Sesilija Malmstriom).

„Šioms sąjungininkų ir partnerių diskusijoms neturėtų būti taikomi jokie dirbtiniai terminai“, – pridūrė ji.

Apie D. Trumpo sprendimą laikinai netaikyti naujųjų muitų ES valstybėms narėms, Argentinai, Australijai, Brazilijai, Kanadai, Meksikai ir Pietų Korėjai buvo paskelbta likus vos kelioms valandoms iki jų įsigaliojimo.

„Į mūsų galvą įremtas ginklas“

Kai kurie ES vadovai piktinosi D. Trumpo taktika ir teigė, kad jo metodai bendraujant su artimais sąjungininkais yra negarbingi.

„Susidaro įspūdis, kad Jungtinių Valstijų vadovas su Europos Sąjunga nori derėtis įrėmęs ginklą į mūsų galvą“, – pareiškė Belgijos premjeras Charles Michelis (Šarlis Mišelis).

O už ekonomikos reikalus atsakingas Europos Komisijos narys Pierre Moscovici (Pjeras Moskovisis) įspėjo, kad „velnias slypi smulkmenose“.

„Šis sprendimas yra laikinas ir reikės derėtis su Vašingtonu, taigi turėsime pasirengti visiems galimiems atvejams“, – pareiškė jis interviu „France Inter“ radijui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikejo

reikejo portretas
dar pasikviesti ir ta raganiska kompanija merkel tai trumpas kaip mat /pridetu kelnes/ bent taip isivaizduoja sios bobules nes nera tikru vyru galinciu jas pazabot.........

...

... portretas
Che: „Dabar laukiame dialogo su JAV visiems rūpimais prekybos klausimais, tokiais kaip plieno gamybos pajėgumų perteklius pasaulyje“ - 'Tai kad jūs MŪSŲ tankų nebeperkat!'. O kitais žodžiais - juk išties: „Susidaro įspūdis, kad Jungtinių Valstijų vadovas su Europos Sąjunga nori derėtis įrėmęs ginklą į mūsų galvą“ - amerikontams būtų SUPER jei ES imtų kariaut su Rusija, tuomet abi pusės taptų priklausomos nuo JAV ginklų, tik tuomet JAV iš ekonominės duobės sugebėtų išlipt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių