Elizabeth II garbei – tūkstančio laivų paradas

Didžiojoje Britanijoje tęsiamas iškilmingas karalienės Elizabeth II deimantinių valdymo metinių šventimas. Sekmadienį Temzės upėje surengtas didžiausias per keletą šimtmečių įvairiausių laivų paradas.

Lietus šventės nesugadino. Šimtai tūkstančių susirinko pasigrožėti reginiu, kurio Temzės upėje nebuvo 350 metų.

Tai antroji Didžiosios Britanijos karalienės 60-ies valdymo metų proga rengiamų iškilmių diena – šeštadienį apsilankiusi žirgų lenktynėse, šiandien Elizabeth II dalyvavo milžiniškoje flotilėje.

Į puošnią baržą karalienę nuplukdė jau nebenaudojamos karališkosios jachtos kateris. Gėlėmis iš karališkųjų dvarų išpuoštame laive jos jau laukė kiti karališkosios šeimos nariai – karinio jūros laivyno uniformomis apsirengę jos vyras princas Philipas, karūnos paveldėtojas Princas Charlesas, taip pat karališkųjų oro pajėgų nariai princas Harry ir Kembridžo kunigaikštis Williamas su žmona Catherine.

Karalienę kelionėje Temzės upe lydėjo net 1000 įvairiausių laivų. Priekyje – barža su 8 specialiai iškilmėms išlietais varpais, jiems atsiliepdavo krantinėse esančių bažnyčių varpai.

Už karalienės baržos sekė įvairiausi laivai ir laiveliai – garlaiviai, baidarės, istoriniai laivai, tarp kurių ir mažieji laiveliai, per Antrąjį pasaulinį karą iš žemyninės Europos dalies evakavę britų karius.

Flotilė turėjo įveiki 11 kilometrų, kelionė truko apie 4 valandas, karalienė atplaukė prie Tauerio tilto.

Šventė išskirtinė ne tik dėl ypatingos progos – deimantinio valdymo jubiliejaus – taip ilgai šalį valdė tik karalienė Victoria, bet ir dėl Elizabeth II populiarumo.

Visoje Didžiojoje Britanijoje šiandien 6 milijonai žmonių dalyvavo vadinamuosuiose gatvės vakarėliuose, kai visi švenčia su kaimynais ir draugais.

Iškilmės dar nesibaigia. Pirmadienį prie Bekingemo rūmų – koncertas, o antradienį – iškilmingas paradas.


Šiame straipsnyje: Elizabeth II

NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimis

Raimis portretas
Kada lietuviai taip nuosirdziai gales myleti savo vadovus o uz tevyne galva padeti..?

šventė

šventė portretas
Gražu.. Sveikinimai Karalienei!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių