Ekvadoras išsiuntė Švedijai J. Assange'o apklausos medžiagą

  • Teksto dydis:

Ekvadoro pareigūnai išsiuntė Švedijai vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o (Džuliano Asandžo) apklausos, atliktos Ekvadoro ambasadoje Londone dėl jam pateiktų kaltinimų išžaginimu, medžiagą, ketvirtadienį pranešė švedų prokuratūra.

Daugiausiai ispanų kalba parašytas 400–500 puslapių dokumentas iš pradžių turės būti išverstas. „Vėliau prokurorai nuspręs, ar tęsti pirminį tyrimą“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Apklausos medžiaga bus išversta per kelias savaites, naujienų agentūrai AFP nurodė prokuratūros atstovas.

Lapkričio viduryje Ekvadoro ambasadoje Londone 45 metų J.Assange'as buvo apklausiamas dvi dienas.

Ambasadoje, kurioje J.Assange'as slapstosi jau ilgiau kaip ketverius metus, jį apklausė Ekvadoro prokuroras, tačiau taip pat dalyvavo Švedijos prokurorė Ingrid Isgren, Ekvadoro ambasadorius Britanijoje Carlosas Ortizas (Karlosas Ortisas) ir ekvadorietis apklausiamojo advokatas.

Australas prieglobsčio šioje ambasadoje Londono centre pasiprašė 2012 metų birželį, Švedijos prokurorams išdavus Europos arešto orderį suimti jį dėl įtarimų išžaginimu ir seksualiniu smurtu. Šiuos kaltimus prieš aktyvistą pateikė dvi moterys, susitikusios su J.Assange'u per jo 2010 metų kelionę į Švediją.

J. Assange'as kaltinimus neigia, sako, kad jie yra politiškai motyvuoti, ir tvirtina, jog lytiniai santykiai su minėtomis dviem moterimis įvyko abiejų partnerių sutikimu.

Buvęs kompiuterinis įsilaužėlis atsisakė vykti į Švediją apklausai, nes baiminasi, kad iš ten gali būti deportuotas į Jungtines Valstijas dėl 500 tūkst. slaptų kariškių bylų apie karus Afganistane ir Irake paskelbimo svetainėje „WikiLeaks“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Charlesedicy

Charlesedicy portretas
wh0cd249623 [url=http://methotrexatenorx.us.com/]methotrexate at lowest cost[/url] [url=http://eloconcreamgeneric.us.com/]elocon cream generic[/url] [url=http://synthroidnorx.us.com/]synthroid cost[/url] [url=http://ciprofloxacin500mg.us.com/]ciprofloxacin 500mg[/url] [url=http://fluoxetine365.us.com/]fluoxetine[/url]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių