Ekvadoras į J.Assange'o prašymą atsakys šią savaitę

Ekvadoro prezidentas Rafaelis Correa sakė, jog tikisi į „WikiLeaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o politinio prieglobsčio prašymą atsakyti kažkuriuo metu šią savaitę.„Tikimės, kad šią savaitę galėsime padaryti pareiškimą šiuo klausimu“, - vėlai pirmadienį interviu visuomeniniam transliuotojui ECTV sakė kairiųjų prezidentas.

41 metų J.Assange'as birželio 19 dieną atėjo į Ekvadoro ambasadą Londone ir pasiprašė politinio prieglobsčio, kad išvengtų išdavimo Švedijai, kur yra kaltinamas lytine prievarta.„Tikimės surengti susitikimą ne vėliau kaip trečiadienį“, - sakė R.Correa, turėdamas omenyje savo diplomatus Londone.

Interviu R.Correa pripažino, kad užjaučia J.Assange'ą, bet tuo pačiu užjaučia ir Didžiąją Britaniją. Tuo jis užsiminė apie Anglijos ir tarptautinės teisės struktūras.

„Veiksime griežtai laikydamiesi Ekvadoro principų ir visuomet gerbdami draugiškas valstybes, bet, aišku, taip pat gerbdami žmogaus, kuris paprašė prieglobsčio Ekvadore, teises“, - sakė jis.

Pasak R.Correos, vien tikimybė, kad „WikiLeaks“ įkūrėjui Jungtinėse Valstijose gali grėsti mirties bausmė, gali būti pakankama priežastis jo vyriausybei patenkinti šio aktyvisto prašymą suteikti politinį prieglobstį.

Ekvadoro prezidentas yra pažadėjęs, kad jo vyriausybė nepasiduos Didžiosios Britanijos, Švedijos ar JAV spaudimui šiuo klausimu.Tačiau net jeigu Ekvadoras ir suteiktų J.Assange'ui prieglobstį, britų pareigūnai gali neleisti jam išvykti iš šalies.


Šiame straipsnyje: Julianas AssangeWikiLeaks

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių