EK vadovas: vizitas Rusijoje netaps proga atšaukti sankcijas

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) antradienį įspėjo nesitikėti jokio pareiškimo apie Rusijai taikomų sankcijų atšaukimą, kai jis birželio viduryje lankysis toje šalyje.

ES lyderiai iki birželio pabaigos turi priimti sprendimą, ar pratęsti sankcijas Rusijai, kurios jai buvo įvestos už Krymo aneksavimą ir vaidmenį konflikte Rytų Ukrainoje. Tų sankcijų galiojimo terminas baigiasi liepą.

J.-C.Junckeris birželio 16 dieną dalyvaus ekonomikos forume Sankt Peterburge, kur susitiks su prezidentu Vladimiru Putinu.

Tačiau antradienį per vizitą Paryžiuje Europos Komisijos vadovas paragino nelaukti jokio persilaužimo dėl sankcijų, kurios taikomos Rusijos bankininkystės, gynybos ir energetikos sektoriams.

„Mano vizitas į Sankt Peterburgą, kuris bus labiau ekonominio, o ne politinio pobūdžio, netaps proga Europos Sąjungai paskelbti apie kokį nors mūsų požiūrio į Rusiją pasikeitimą“, – sakė jis.

„Nepakeisiu to, kaip Europos Sąjunga bendrai vertina pono Putino veiksmus“, – pridūrė Europos Komisijos pirmininkas.

J.-C.Junckeris išreiškė palaikymą praėjusią savaitę susitikime Japonijoje Didžiojo septyneto (G-7) lyderių priimtai pozicijai, kad sankcijos galės būti atšauktos, jei Maskva laikysis savo įsipareigojimų pagal Minsko taikos susitarimus, kuriuose apibrėžtos kelio į taiką Rytų Ukrainoje gairės.

Antradienį Europos Komisijos vadovas sakė, kad jis ne kartą V.Putinui pažymėjo, kad „dabar galiojančios sankcijos bus taikomos tol, kol bus įgyvendinti Minsko susitarimai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių