EK vadovas D. Trumpui: raginsiu Ohają ar Teksasą išstoti iš JAV

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Koldas Junkeris) ketvirtadienį pajuokavo, kad yra pasirengęs raginti Ohają arba Teksasą išstoti iš Jungtinių Amerikos Valstijų, jeigu prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) vis dar džiaugsis Britanijos išstojimu iš ES.

„Neseniai išrinktas prezidentas džiaugiasi, kad Britanija atsiskiria“ nuo Europos Sujungs, sakė J.-C.Junckeris Maltoje, kur vyksta Europos liaudies partijos (EPP) suvažiavimas, praėjus dienai nuo vienos didžiausių ES narių išstojimo proceso, vadinamojo „Brexit“, pradžios.

„Jei jis ir toliau taip elgsis, aš esu pasirengęs palaikyti Ohajo ir Ostino (Teksaso) nepriklausomybę“, – pareiškė jis vokiškai, palydėtas delegatų juoko Valetoje.

Kartu su ES Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku, Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Ispanijos ministru pirmininku Mariano Rajoy (Marianu Rachojumi) būdamas Maltoje J.-C.Junckeris paragino likusias ES nares dar glaudžiau susitelkti.

„Vadinamasis „Brexit“ nėra visko pabaiga, bet mes turime paversti tai pradžia to, kas bus nauja, stipriau ir geriau“, – pažymėjo jis.

Britai pernai per referendumą 52 procentais prieš 48 palaikė palaikė „Brexit“, bet šalis liko labai suskaldyta.

D.Trumpas sakė, kad balsavimu pritartas sprendimas trauktis iš ES yra gera mintis ir kad kitos šalys tikriausiai paseks šiuo pavyzdžiu.

Interviu praėjusią savaitę J.-C.Junckeris sakė prašęs D.Trumpo administracijos neskatinti kitų šalių ardyti Bendrijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vis tiek tos JAV subyrės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių