Eismas tuneliu po Lamanšu naktį buvo nutrauktas

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą po septynių valandų pertraukos buvo atnaujintas eismas Britaniją ir Prancūziją jungiančiu tuneliu po Lamanšu; eismą naktį teko nutraukti dėl migrantų, kurių net 113 įsiveržė į tunelio kompleksą Prancūzijos pusėje, pranešė tunelį eksploatuojanti bendrovė „Eurotunnel“.

Eismas atnaujintas rytą, pirmasis „Eurostar“ traukinys iš Anglijos į tunelį įvažiavo 8 val. 5 min. (9 val. 5 min. Lietuvos laiku), sakė naujienų agentūrai AFP „Eurotunnel“ atstovė Lilyje.

Pasak jos, visiškai eismas bus atkurtas palaipsniui.

Tunelis buvo uždarytas po vidurnakčio (1 val. 30 min. Lietuvos laiku), kai minia migrantų tiesiog šturmavo įvažiavimą į tunelį Kalė uostamiestyje.

Tūkstančiai pabėgėlių ir migrantų veržiasi per Prancūzijos šiaurinę pakrantę į Angliją, kur tikisi geresnio gyvenimo.

Apsaugos tarnybos pareigūnai ėmėsi veiksmų pažeidėjams iškrapštyti.

Pasak vienos pareigūnės, migrantams pavyko įveikti maždaug trečdalį tunelio, kurio ilgis yra apie 50 kilometrų. „Migrantai nukeliavo tuneliu gana toli – apie 15 kilometrų“, – sakė ji.

Kilus incidentui su pareigūnais, apie 10 žmonių, tarp jų septyni migrantai, patyrė lengvų sužeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

smirda europa

smirda europa portretas
imigrantai atvyke i svecius pazeidineja istatymus,mane vietini uz toki nusizrengima greiciausiai pasodintu o aniems tai nusisvilpt ju dar ir atsiprasys pradziai.

skaitytoja

skaitytoja portretas
Kodėl ne į Rusiją? Putinas bombarduoja jų šalį, tad jie turėtų keliauti pas jį

patys

patys portretas
prisiprašė juk nemokamai maitina, rengia, veža, gydo,ir dar siūlo dideles pašalpas keista būtų, kad tie tinginiai nesiveržtų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių