Egipte protestuotojai susirėmė su policija

Egipte protestuotojai, pykstantys dėl filmo, kuriuo, pasak jų, įžeidžiamas pranašas Muhammadas, penktadienį Kaire svaidė akmenis į policininkus, užkirtusius jiems kelią prie anksčiau šią savaitę užpultos JAV ambasados.

Policininkai panaudojo ašarines dujas ir svaidė akmenis atgal į protestuotojus. Gatvės, vedančios iš Tahriro aikštės į įtvirtintą ambasadą, viduryje buvo apverstas sudegęs automobilis.

Policija penktadienį prieš Musulmonų brolijos paskelbtą nacionalinį protestą bandė išvaikyti žmones iš Tahriro aikštės, bet netrukus demonstrantai grįžo.

Musulmonų brolija yra įtakingiausia Egipto grupė, iškėlusi į valdžią prezidentą Mohamedą Mursi po liaudies sukilimo, kuris nuvertė prezidentą Hosni Mubaraką ir sudarė sąlygas pirmiesiems po kelių dešimtmečių demokratiniams rinkimams.

Egipto pareigūnai prie ambasados vedančią gatvę užblokavo didžiuliais betono blokais.
„Anksčiau nei policija, mus atakavo Obama“, - šaukė vienas demonstrantas, kuris kaltino JAV prezidentą Baracką Obamą ir jo vyriausybę įžeidus pranašą Muhammadą.

Ant vieno protestuotojų transparanto buvo užrašyta: „Visų musulmonų ir krikščionių pareiga yra nužudyti Morrisą Sadeką ir Samą Bacile'ą, ir visus kitus, kurie dalyvavo šiame filme“.

Keli demonstrantai mojavo žalios ir juodos spalvų vėliavomis su užrašytais žodžiais iš Korano.

Minioje matėsi labai įvairių žmonių, tarp jų - barzdotų islamistų tradiciniais drabužiais, tačiau daugiausiai buvo jaunuolių, vilkinčių džinsus ir marškinėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių