Egipte prezidento rinkimų nugalėtojas dar neaiškus

Kairas antradienį ruošėsi protestams prieš šalį valdančių kariškių mėginimą sustiprinti savo galias; juose turėtų dalyvauti ir Musulmonų brolija, jau paskelbusi apie savo kandidato pergalę prezidento rinkimuose.

Demonstracijos vyks dar neišsisklaidžius abejonėms dėl prezidento rinkimų nugalėtojo - Musulmonų brolijai atkakliai tvirtinant, kad rinkimus laimėjo jos kandidatas Mohammedas Mursi, o jo varžovui Ahmedui Shafiqui su tuo nesutinkant.

Protestus prieš kariškių tarybos mėginimus dar sustiprinti savo galias antradienio popietę organizuoja kelios 2011 metų sukilime dalyvavusios grupuotės.

Nors oficialūs pirmųjų po Hosni Mubarako nuvertimo vykusių prezidento rinkimų rezultatai bus paskelbti ne anksčiau kaip ketvirtadienį, abi politinės stovyklos jau skelbia savo kandidatų pergalę.

Spaudos konferencijoje antradienį M.Mursi rinkimų štabas paskelbė, jo teigimu, patvirtintus rinkimų pareigūnų rinkimų komisijai pateiktus duomenis, remiantis kuriais, jų kandidatas surinko 52 proc. rinkėjų balsų.

Atsakydamas A.Shafiqo štabas pasmerkė Musulmonų broliją už, pasak jo, pirmalaikį ir neteisingą pergalės pasisavinimą.


Šiame straipsnyje: prezidento rinkimai Egipte

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių