Egiptas patiria turizmo krizę

Kuo belaikytume tai, kas vyksta Egipte, – kariniu perversmu, ar tautos sukilimo tęsiniu, ir viena, ir kita baido turistus, nors faraonų šalis viena iš tų, kurios labiausiai traukia keliautojus. Iš turizmo gyvenantiems egiptiečiams kartais tenka kovoti dėl kelių turistų.

„Jie bijo, sako, kad bijo“, – turistų trūkumą aiškina kupranugario šeimininkas Atris.

Dauguma valstybių perspėjo savo piliečius geriau nevykti į Egiptą, Jungtinės Valstijos netgi išsiuntė iš Kairo diplomatų šeimų narius, tačiau prie piramidžių pavyko sutikti turistų ir iš Amerikos, ne visi paiso perspėjimų.

„Mano mama labiau nervinosi nei aš, man susidarė įspūdis, kad neramiausia Kaire, bet gali vykti į kitą miestą. Jeigu nori būti visai saugus, turi sėdėti namuose, o aš nenoriu sėdėti namuose“, – savo pasirinkimą vykti į Egiptą aiškina turistė iš JAV.

Egiptui, kurio ekonomika artėja prie visiško žlugimo, lėšos iš turizmo gyvybiškai svarbios. Prieš sukilimą prieš Hosnio Mubarako režimą faraonų šalis sulaukdavo 15 milijonų turistų, po sukilimo jų sumažėjo, bet atvykdavo iki 10 milijonų per metus. Šios vasaros statistika turėtų būti liūdinanti.


Šiame straipsnyje: turizmasturistaiEgiptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių