Egiptas 50 proc. brangina įėjimą į muziejus ir šventyklas

  • Teksto dydis:

Egipto valdžia nusprendė nuo šių metų spalio 50-60 proc. padidinti bilietų į lankytinas vietas kainas, skelbia vietos laikraštis „The Egypt Independent“, remdamasis šalies senovės reikalų ministru Khaledas El Enany (Chaledas El Enanis).

Kaip rašo laikraštis, piramidžių aplankymas pabrangs iki 120 Egipto svarų (7,4 JAV dolerio). Apsilankymas Karalių slėnyje ir Luxoro šventykloje bei Abu Simbele – nuo 100 iki 160 Egipto svarų, arba beveik 10 JAV dolerių, o Kom Ombe – nuo 40 iki 80 Egipto svarų, arba iki 5 JAV dolerių. Tačiau ketinama sumažinti mokestį už fotografavimą prie šių objektų.

Ministro teigimu, toks sprendimas nebus staigmena turizmo verslui, nes dar yra laiko pasirengti ir atsižvelgti į naujas kainas sudarant sutarties rudens-žiemos sezonui.

Ministras taip pat pažymėjo, kad bilietai nebuvo branginami nuo 2010 metų ir kainas būtina koreguoti atsižvelgiant į nacionalinės valiutos kurso pokyčius.

Be to, kainų augimui įtakos turėjo ir krizė turizmo sektoriuje: šis sektorius gauna vos 160 tūkst.500 JAV dolerių pajamų, nors atlyginimams darbuotojams reikia maždaug 5 mln. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių