E. Macrono inauguracinės kalbos citatos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį prisiekęs naujasis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) žada vienyti susiskaldžiusią šalį ir įpūsti naujos gyvybės Europos Sąjungai.

Pagrindinės citatos:

Apie Prancūziją

„Atėjo laikas Prancūzijai stoti į kovą su mūsų laikų iššūkiais. Būtina įveikti mūsų visuomenėje esančius nesutarimus – ekonominius, socialinius, politinius ar moralinius. Pirmieji du prioritetai – suteikti Prancūzijos žmonėms pasitikėjimą, kuris ilgą laiką buvo smukęs“.

„Galiu jus patikinti, kad nė sekundei nemaniau, kad pasitikėjimas tarsi burtais buvo atkurtas gegužės 7-osios vakarą. Tai bus lėtas, sunkus, bet būtinas darbas“.

„Įtikinsiu mūsų tautiečius, kad Prancūzijos galia nemažėja ir kad aušta ypatingas atgimimas, nes turime savybių, kurių reikia didžiosioms 21-ojo amžiaus galioms“.

Apie Europą ir pasaulį

„Pasauliui ir Europai Prancūzijos reikia daugiau nei bet kada ir jiems reikia stiprios Prancūzijos, kuri žino savo likimą“.

„Mums reikia Europos ir ji bus reformuota ir atnaujinta, nes ji mus saugo ir leidžia mums skleisti mūsų vertybes pasaulyje“.

„Pasauliui reikia to, ko Prancūzijos vyrai ir moterys visą laiką mokė: drąsos siekti laisvės, reikalauti lygybės ir noro siekti brolybės“.

Apie savo pirmtakus

Generolas Charles de Gaulle (Šarlis De Golis) „sugrąžino Prancūzijai jos vietą tarp pasaulio tautų“.

Valery Giscard'as d'Estaing'as (Valeri Žiskaras d'Estenas) „sugebėjo suderinti Prancūzijos ir Europos svajones“.

Jacques'as Chiracas (Žakas Širakas) „parodė, kad esame šalis, sugebanti pasakyti „ne“ skubantiems kariauti“.

Nicolas Sarkozy (Nikolia Sarkozi) „negailėjo savo energijos kovai su finansų krize, kuri smogė visam pasauliui“.

Francois Hollande'as (Fransua Holandas) padėjo pasiekti Paryžiaus klimato kaitos susitarimą „ir saugojo Prancūzijos žmones pasaulyje, susidūrusiame su terorizmu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad zodziai Dievui i ausi.

Kad zodziai Dievui i ausi. portretas
Kad tik nebutu vien zodziai.Europarlamenta keisti simta procentu.Ten surinkti visi kurie tai saliai nebereikalingi.Ir jie tempia ES i subirejima.Reikia permainu Briuseli.Per tuos isrinktuosius viskas ir byra.Manau Anglijai reikejo vienytis su Prancuzija ir keisti ES sajunga is pagridu,o ne begti.

Politologas

Politologas portretas
Na taip , žinoma Europos Sąjunga arba reformuosis ir atsinaujins , arba jos laukia neišvengiamas žlugimas . Tik ar E.Macronas sugebės tapti EU gelbėtoju - nežinau ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių