E. Macronas sukritikavo eilinę „geltonųjų liemenių“ protesto akciją

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) sukritikavo šeštadienį įvykusias vadinamųjų geltonųjų liemenių protesto akcijas, per kurias kilo neramumų Paryžiuje ir kituose miestuose.

„Mūsų Respublika, jos sargai ir simboliai vėl patyrė žiaurų užpuolimą“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“ ir pažadėjo, kad kaltieji bus nubausti.

Prancūzijos VRM šeštadienio vakare pranešė, jog protesto akcijose visoje šalyje šį kartą dalyvavo apie 50 tūkst. žmonių – kur kas daugiau negu ankstesnėje akcijoje, kuri įvyko prieš Naujuosius metus, bet kur kas mažiau negu ankstesnėse „geltonųjų liemenių“ demonstracijose.

„Geltonosios liemenės“ protesto akcijas šeštadieniais rengia nuo 2018 metų lapkričio.

Jų protestai išprovokavo didžiausią politinę krizę per metus ir aštuonis mėnesius trunkantį E. Macrono prezidentavimą.

Gruodžio viduryje, po kelias savaites trukusio smurto, E. Macronas dėl protestų atsisakė planų padidinti degalų mokesčius ir pažadėjo pakelti minimalų atlyginimą bei sumažinti mokesčius pensininkams.

Kaip parodė nauja konsultacijų bendrovės „Odoxa Dentsu“ apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį, dauguma prancūzų – 55 proc. respondentų – nori, kad „geltonųjų liemenių“ protestai tęstųsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
Prancūzija vėl lyderė už pertvarkas visuomenėje?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių