E. Macronas: Prancūzija ketina smogti Sirijos objektams

  • Teksto dydis:

Prancūzija taikysis į Sirijos vyriausybės objektus, kuriuose gali būti gaminami cheminiai ginklai, jeigu nuspręs smogti režimui po įtariamos cheminės atakos opozicijos bastione, antradienį sakė prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

Po susitikimo su vizito atvykusiu Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Mohammadu bin Salmanu (Mohamadu bin Salmanu) E. Macronas sakė, kad drauge su JAV ir Didžiąja Britanija „artimiausiomis dienomis nuspręs“ dėl savo atsako.

„Mūsų sprendimas nebus nukreiptas prieš režimo sąjungininkus ir (nebus) ataka prieš ką nors, ... veikiau (tai bus) režimo cheminių pajėgumų puolimas“, – spaudos konferencijoje sakė E. Macronas. Prezidentas pridūrė, kad „nenori eskalavimo“.

Pasak jo, Prancūzijos informacija parodė, kad „tikrai buvo panaudoti cheminiai ginklai ir kad atsakomybę aiškiai būtų galima priskirti režimui“.

Tokias pastabas jis pareiškė JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) rengiantis paskelbti, ar jis įsakys suduoti smūgių dėl įtariamos šeštadienio dujų atakos, per kurią, kaip pranešama, žuvo mažiausiai 40 žmonių.

Antradienį Paryžiuje paklaustas, ar Rijadas taip pat galėtų dalyvauti smūgiuose Sirijos režimui, princas Mohammadas atsakė: „Jei mūsų aljansas su mūsų partneriais to reikalaus, mes veiksime aktyviau.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar tik nepaaiškės kad ir Makrono išrinkimą Sirija finansavo?.. :s

Anonimas

Anonimas portretas
Gerai būtų, kad patiems prancūzams kas ištaisytų kokį siurprizą, tipo 9/11, nes jau pasikėlė aukščiau jankių. Dar už Libiją skola neatiduota...

nieko

nieko portretas
niekas nedarys, kol ruskių bazės ten stovi
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių