E. Macronas nepriėmė buvusio premjero M. Vallso į savo judėjimo kandidatų sąrašą

  • Teksto dydis:

Buvęs Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) nebuvo priimtas į išrinktojo prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) centristų judėjimo rinkimų sąrašą, jo vadovui siekiant performuoti šalies politiką.

Tai yra skaudus smūgis anksčiau gana populiariam M.Valsui, kuriam teko stiprinti Prancūzijos saugumą, šaliai susidūrus su virtine ekstremistų išpuolių, ir kuris pats buvo laikomas tinkamu tapti prezidentu.

M.Vallsas norėjo tapti E.Macrono judėjimo „Republique en Marche!“ (Respublika, pirmyn!) kandidatu kitą mėnesį vyksiančiuose parlamento rinkimuose, tačiau partijos sekretorius Richardas Ferrandas (Rišaras Feranas) ketvirtadienį pareiškė, kad M.Vallso prašymas atmestas. Sprendimas pateisintas tuo, kad M.Vallsas jau dirbo tris kadencijas parlamente, todėl negali vėl dalyvauti rinkimuose, partijai siekiant į politiką atvesti naujų žmonių.

Be to, išrinktasis prezidentas yra sakęs, kad nori sulaužyti tradicinę Prancūzijos kairiųjų ir dešiniųjų politinę ašį, o M. Vallsas yra neatsiejamai susijęs su nepopuliariu kadenciją baigiančiu socialistų prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu).

Tačiau R.Ferrandas taip pat sakė, kad partija nekels savo kandidato varžytis su M.Vallsu į pietus nuo Paryžiaus esančioje Evrui apygardoje.

E.Macronas jau pateikė sąrašą 428 žmonių, kurie dalyvaus kito mėnesio parlamento rinkimuose. Pusė sąraše esančių kandidatų yra moterys, kurios anksčiau niekada nėra ėjusios renkamų pareigų.

Naujojo judėjimo generalinis sekretorius R.Ferrandas ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad 95 proc. judėjimo kandidatų nedirba dabartinėje darbą baigiančioje Nacionalinėje asamblėjoje. Rinkimuose kandidatai varžysis dėl 577 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

Pasak R.Ferrando, vidutinis E.Macrono kandidatų amžius yra 46 metai, tuo metu dabartinės asamblėjos narių amžiaus vidurkis – 60 metų. Į kandidatų sąrašą įtraukti keli darbo neturintys žmonės ir studentai.

Judėjimas sulaukė daugiau nei 19 tūkst. dosjė iš žmonių, kurie atsiliepė į jo raginimą kelti savo kandidatūras rinkimuose, sakė R.Ferrandas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių